zondag 30 september 2012

Brinkman en Lammers lopen 1e Marathon van Zwolle

De welverdiende medaille is binnen!
Vanmorgen rond half acht zijn wij, Henk Lammers en zijn vrouw Ingrid en Wim Brinkman met Jeanet vertrokken naar Zwolle om daar deel te nemen aan de eerst marathon van Zwolle. Rond negen uur werden wij ontvangen in het PEC Zwolle stadion, waar om half elf de start zou zijn. Na een kop koffie in de VIP ruimte in het stadion en het ophalen van de startnummers en een speciaal shirt, konden wij ons omkleden in de sport opleidings school van Landstede, direct naast het stadion. 

Om precies half elf was de start in het stadion (wat erg leuk is met de volle tribunes), om te beginnen aan de  42 kilometer. Na goed 8 kilometer verlieten wij Zwolle om langs de IJssel richting Kampen te gaan. Boven op de dijk bleek dat er toch wel erg veel wind stond en dat we deze precies voor hadden, dus achter elkaar gaan lopen in een waaier. Na 18 kilometer zien we de brug in Kampen waar we de IJssel oversteken om van daar uit richting Zalk en Hattem te gaan en dan weer naar Zwolle. Helaas hebben we ook op dit stuk niet altijd de wind achter maar het loopt wel beter en de temperatuur is geweldig.

Na 25 kilometer zijn we in het dorp Zalk, bekend van Klaziena (voor de ouderen onder ons) en gaan we onder de A 28 door naar Hattem. Net voor deze plaats doemt er een nieuw obstakel op, namelijk de nieuwe rode spoorbrug  over de IJssel naar Zwolle. Volgens kenners in de groep een vieze lange klim (vooral als je rond de 35 kilometer zit), persoonlijk moet ik zeggen dat het me mee viel op dat moment. Vanaf daar gaat het dan ook dwars door het oude centrum van Zwolle (bekend van de Halve Marathon) richting stadion. 

Door een haag van mensen lopen we via de parkeerplaats het stadion in, waar je een ere ronde liep richting de finish. Onder aanmoediging van veel mensen op de tribune en vooral Henk Borgmeier, gaan we eindelijk over de streep. Al met al een zeer goed georganiseerde marathon, kleinschalig, gezellig en voor de meegereisde dames, overal goed te volgen. Op verschillende plekken op het parcours hebben ze ons luid ondersteund, als laatste  bij het stadion. Eind tijden voor wie het wil weten Henk Lammers 4.06.48 en Wim Brinkman 3.28.39.

Sportieve groet Wim Brinkman

fotoalbum

uitslagen


site organisatie
Henk Lammers
Wim Brinkman

4 opmerkingen:

Geert zei

Knap gedaan Wim en Henk, weer een marathon erbij op jullie lijstje. Gefeliciteerd!

Marieke zei

Ha,toppertjes....Henk ,je hebt NU zeker wel met medaille opgegeven!!!

Harro zei

Eigenlijk is deze site één grote succesverzameling. Het petje gaat in ieder geval weer af; chapeau!

Ingrid zei

Gefeliciteerd mannen! En Wim ook nog 5e in zijn catogorie. Knap gedaan!