donderdag 20 juni 2013

Bredevoort 11e Intratuinloop 5 km - 20.56 min - 28e Plaats

Net na de start van de 11e Intratuinloop
Je hebt soms van die dagen dat een wedstrijd net iets anders gaat dan dat je vooraf hoopt. De 11e Intratuinloop in Bredevoort krijgt ook een plaats in dat rijtje. Nadat het overdag hevig heeft geonweerd en de regen soms met bakken uit de lucht valt, is het aan het begin van de avond droog en loopt de temperatuur al weer aardig op. Het is dan ook enorm druk als de Intratuinloop rond de klok van zevenen op het punt van beginnen staat. Onze zustervereniging AV Archeus uit Winterswijk is met ruim 40 leden in grote getale aanwezig, daarvoor hartelijk dank.

Na de vier jeugdlopen die op- of rond het terrein van het tuincentrum worden gelopen is het de beurt aan de 5 en 10 kilometer lopers. Na een korte toespraak van Frank Roos en de overhandiging van een ingelijst shirt van AVA'70 aan de hoofdsponsor van onze vereniging, schiet eigenaar Willy Heinen de lopers weg. Een grote bonte stoet trekt over het fietspad in de richting van Aalten en de eerste kilometers loop ik met Katja Demkes op. Ik heb dan al het gevoel dat ik al eens lekkerder heb gelopen en ook lijkt het wel of ik wat last van mijn buik heb. Dit in combinatie met het warme, zwoele weer geeft voor mijn gevoel ook nog een paar mooie pap-benen.

Ongeveer halverwege de wedstrijd komen Hans Jentink en Henk Mengers me voorbij lopen en ik geef Katja het advies om met hen mee te gaan. Normaal zit ik de meeste wedstrijden net voor deze atleten maar vandaag kan ik zelfs niet aanhaken. Dan maar een tandje lager en proberen om wat meer in mijn ritme te komen. Aan het begin van het fietspad staat Ina met een flesje water en ze had er niet op een beter moment kunnen staan. Gulzig neem ik wat tot me en passeer even later de laatste kilometer.

Ik loop zelfs nog weer in op Katja en ik besluit om haar bij het oplopen van het tuincentrum voorbij te gaan. Op hetzelfde ogenblik zet een andere dame aan en gaat Katja met haar mee. Ik kan niets anders dan toekijken, zelfs dat is me vandaag niet gegund. Een wedstrijd om snel te vergeten wat tijd betreft!

Bram loopt, na drie maanden van blessureleed, een mooie tijd van 18,31 minuten en wordt daarmee zevende.
Bram (686), onder andere met Björn Demkes

2 opmerkingen:

Katja zei

Mooi verslag Geert.
Volgende keer loop je weer gewoon voor mij hoor.
Ik probeer je dan wel weer in te halen.

Davy zei

Nou je was niet de enige die het zwaar had Geert.