zondag 7 juli 2013

Verslag van de 21e triathlon in Didam - deel 2

De start van de kwart triathlon
Na ontspannen wakker te zijn geworden, langzaam gaan voorbereiden op de achtste triatlon van Didam. Het weer ziet er perfect uit en er is weinig wind, altijd gunstig met het zwemmen en fietsen. Om kwart voor 11 richting Didam gereden en nog steeds niet veel zenuwen (is ook wel eens anders geweest). Aangekomen in Didam eerst het startnummer e.d. ophalen. De start van de kwart triatlon was net geweest, snel nog even een paar foto's gemaakt. Na het ophalen van de spullen even gekeken naar het zwemmen en hoe ze het water uit moeten klimmen. Weet ik ook meteen wat me te wachten staat. (Wel een erg steile trap!!) Nog een beetje rondgelopen en gekeken hoe alles gaat verlopen tijdens de wissels. Ik zie nog dat er een poffertjeskraam is, ik neem me gelijk voor na afloop een portie te halen. Op vrijdag had ik nog snel een wetsuit gekocht en een nieuw tri-pakje af en toe moet je jezelf wat gunnen. Een wetsuit heeft als bijkomend voordeel bescherming tegen kou en sneller zwemmen. 

In de fietsenstalling(parkferme) alles klaar gezet zodat er tijdens het wisselen niks mis kan gaan. Half 2 richting de start gelopen nog even de laatste kilo's geloosd. Mijn wetsuit aantrekken en hup het water in om in te zwemmen. Het voelt gelijk goed. 2 uur, het start schot klinkt ben gelijk goed weg en krijg meteen al een paar klappen in de nek en overal waar ze me maar kunnen raken. Na een 100 meter zwemmen kom ik in een goed ritme en kan goed meekomen. Ik kan goed uit het water komen ook op de steile trap!!! boven gekomen gelijk proberen de rits los te krijgen en..... ja hoor dat wil niet baal als een stekker probeer tijdens het lopen richting de fiets steeds om de rits los te krijgen. Bij de fiets aangekomen de wetsuit maar een beetje uit zitten wurmen. Voor mijn gevoel duurt dat een eeuwigheid, achteraf viel dat nog mee. Fietsen ging goed, alleen was er meer wind dan ik verwacht had, maar goed dat heeft iedereen. Wissel fietsen lopen gaat zonder problemen. De overgang fietsen lopen gaat goed en kan wel in een ritme komen maar door de hitte toch niet in het tempo zoals ik dat graag wil. 

Na de eerste ronde probeer ik toch om te versnellen maar dit wil niet echt lukken. In de laatste 1,5 km begint het toch lekker te gaan, en kan ik toch nog een paar mensen inhalen, dat geeft altijd weer een lekker gevoel. Na afloop ben ik behoorlijk aan de kook en moet goed afkoelen en veel drinken. Ik heb ook iets meer tijd nodig dan normaal om bij te komen. In het begin heb ik het al over de poffertjes gehad en dat ik daar zo gek op ben....... alles opgeruimd, omgekleed en dat naar de poffertjeskraam staan er 6 mensen voor mij.......en ik zie het aantal bakjes poffertjes maar minder worden, er werd niets meer gebakken ik denk het zal toch niet zo zijn dat ik mijn poffertjes misloop”.  Maar gelukkig zegt een mevrouw voor mij, “ach jij hebt het wel verdiend” en krijg ik het laatste portie. Al met al was het een geslaagde dag. En een perfect georganiseerde wedstrijd. 

Nog even een paar cijfers. Zwemmen 8,13 wissel 2.51 fietsen 36.32 wissel 1.51 lopen 23.26 Totaaltijd 1.12.50 17 plek 40-50 38 deelnemers 73 plek overall 196 deelnemers.

sportieve groet, Gerben Duenk
De steile trap
Hans Lammers

2 opmerkingen:

Davy zei

Petje af voor de prestatie die je neer hebt gezet.

Rohalt zei

Het was een mooie dag in Didam. Zelf heb ik aan de NK Midden Afstand deelgenomen. Bij het lopen was het wel afzien, gezien het best wel zware parcours, met z'n weiland passages en lastige puinpaden (+ wat last van m'n kuit). Maar uiteindelijk kan ik zeer tevreden terugkijken op m'n debuut op deze afstand; 04:42:40. Mooie dag!