zondag 21 juli 2013

Aankondiging van de Zomeravondloop in Aalten

Zomeravondloop 2007
Op dinsdag 23 juli a.s. vindt de Zomeravondloop plaats. Het is de derde en voorlaatste run, die AVA`70 deze zomer op de hardloopkalender heeft staan. De wedstrijd is bedoeld voor iedereen, die graag zijn conditie wil testen, op peil wil houden of zelfs wil verbeteren. AVA`70 daagt dan ook alle atleten en atletes in de regio uit, om aan deze zomeravondloop deel te nemen. Uiteraard zijn ook vakantiegangers van harte uitgenodigd om bij deze sportieve activiteit van de partij te zijn. 

De start en finish vindt plaats in de nabijheid van het clubgebouw van AVA`70 aan de Bredevoortsestraatweg. Vanwege de bouwactiviteiten zal het parcours enigszins afwijken van de vorige edities, maar daardoor zeker niet minder selectief zijn, variërend van asfaltwegen tot zand- en bospaden. Hoewel het hoogteverschil minimaal is, vormt de fietstunnel op 300 meter van de finish toch een verraderlijk obstakel.


De start van de 1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar is om 19.00 uur, terwijl de oudere jongens en meisjes om 19.15 uur worden weggeschoten voor de run over 2 kilometer. De wedstrijd over 6 en 10 kilometer gaat om 19.45 uur gelijktijdig van start en het traject voert het deelnemersveld door het prachtige gebied rondom kasteel `t Walfort en het historische boerderijtje Eskes.

Voorinschrijving is mogelijk via Online Inschrijven. Het voordeel van voor inschrijven is, dat er geen lange wachtrijen staan en daarnaast heeft de organisatie de mogelijkheid om de gegevens vast in te voeren in het bestand, waardoor de uitslagen al bijzonder snel geplaatst kunnen worden op internet. De kosten voor de jeugd bedragen € 2,50 per deelnemer, terwijl de atleten en atletes op de 6 en 10 kilometer € 4,00 betalen.

Naast de aanmoedigingen, het applaus en de eeuwige roem, is er bij de finish ook voor elke deelnemer een herinnering in de vorm van een medaille. In verband met de bouwactiviteiten zijn de parkeermogelijkheden op de accommodatie beperkt. AVA`70 hoopt op 23 juli a.s. veel regionale sportievelingen en supporters te mogen begroeten bij de 3e etappe van de serie zomeravondlopen! 


Klik voor meer informatie op onderstaande links

programma

site organisatie

4 opmerkingen:

Geertjan zei

Een zwoele zomeravondloop eindigde voor mij (en met mij vele anderen) in een deceptie. Zelf stevende ik af op een pr tijdens de 6kmloop maar op de verharde weg richting Bredevoort ging het echter mis. Daar waar we weer het bos in gestuurd hadden moeten worden om de route te vervolgen richting boerderij Eskes (er stond niemand) liepen we met z'n allen massaal rechtdoor om vervolgens linksaf te slaan en zo via het fietspad weer op het ava terrein af te gaan. En zo kom je er ook wel...alleen 500 meter korter. Jammer maar helaas, ik zal het nooit weten of die pr erin had gezeten. Volgende keer opnieuw een kans! Men leert van fouten zeggen ze...

Gerrit-Jan Jansen zei

Ja, dat was inderdaad balen dat het bij die afslag op de Stationsweg mis ging. Ik dacht op dat moment nog wel van hé hadden we hier niet linksaf gemoeten maar ja, als je de mensen voor je massaal rechtdoor ziet lopen dan ga je ook niet als enige linksaf. Ik liep zelf, ondanks de warmte, best lekker en voor mijn gevoel had er een mooie pr ingezeten maar goed die moet dan de volgende keer maar gerealiseerd worden. Hierbij wil ik nog wel mijn complimenten geven voor de verder prima organisatie v.d. zomeravondlopen. Hulde voor al die vrijwilligers..

Geertjan zei

Daar sluit ik me bij aan, zonder vrijwilligers geen wedstrijd!

Marco zei

Ik ben het helemaal met jullie eens dat het ontzettend balen is voor de lopers maar ook voor de organisatie. Het streven is natuurlijk om altijd een perfecte wedstrijd te organiseren. Dat dit niet gelukt is voor de eerste groep lopers op de 6 km is zeer te betreuren vooral als je lekker loopt en het gevoel hebt om tegen een nieuw Pr. aan te lopen. Als organisatie ben je afhankelijk van vele factoren zoals oa. Vrijwilligers die toch hun vrij-tijd opofferen om jullie als lopers een veilig parcours te garanderen en de vele anderen taken die zij verrichten. Soms gaat er dan iets niet goed zoals gisteren.