zaterdag 20 juli 2013

La Mariembourgeoise in Mariembourg(B) 4,7 km -23.23 min - 16e plaats

De flyer van de La Mariembourgeoise
Op bijna 20 kilometer van ons vakantiepark staat op zaterdag 20 juli de eerste wedstrijd op het programma La Mariembourgeoise in Mariembourg. Net na 14.30 uur rijden we met de auto de provinciegrens van Henegouwen naar Namen over, in het zuidelijke gedeelte van België. Bram heeft wel zin om mee te gaan en we kunnen kiezen uit een 5,6 of 10,4 kilometer. Verder weten we niet wat ons te wachten staat. Is het een vlak of heuvelachtig parcours en loopt het door de straten van het kleine plaatsje of trekken we de bossen in? 

Gezien de temperaturen van rond de 30 graden besluiten we ons beide voor de kortste afstand in te schrijven. Van warm lopen is niet veel terecht gekomen als om 16.00 uur de claxon gaat voor de ruim 150 deelnemers van beide afstanden. Net voor aanvang wordt er met de hak van de voet nog eventjes een startstreep getrokken want is een startdoek is al helemaal niet te bekennen. Ook hebben we begrepen dat de finish enkele honderden meters verderop in het dorp ligt, we zullen het wel zien. Na een kilometer of twee is er een waterpost en worden beide afstanden van elkaar gescheiden en heb ik het gevoel dat er veel meer atleten achter me zitten, dan dat er voor me lopen. 

Inclusief foto's maken loop ik de kilometers rond de 5 minuten en dat valt me behoorlijk mee. In de eerste 10 minuten passeren we drie keer een spoorlijn en er moet wel een goed overleg met de Belgische Spoorwegen zijn geweest want we komen geen enkele rijdende trein tegen. Lopen we de eerste kilometers grotendeels door het dorp en over een industrieterrein, de volgende kilometers gaan over een fietspad en een zandweg, het mooiere gedeelte van de route. Na de vierde kilometer gaan we al weer het spoor over, al moeten we hier eerst een trap voor beklimmen om daarna via een spoorbrug weer in het dorp te komen. 

Tot mijn verbazing zie ik kort daarna de finishstreep al liggen. Ik kijk op mijn Garmin en die geeft 4,7 kilometer aan en dat is toch echt 900 meter korter dan op het affiche staat. Twee mannen, gezeten in de achterklep van een auto, noteren mijn tijd van 23,23 minuten en een derde man verwerkt dit in dezelfde auto direct op zijn computer. Bram komt al aanlopen met een beker water en een sinaasappel. Hij is tweede geworden, bijna een halve minuut achter de winnaar. "Ik wilde net aanzetten voor de laatste kilometer om de nummer één te pakken toen ik zag dat ik er al was, is zijn eerste nuchtere commentaar. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat deze woorden met een lach op zijn gezicht uit zijn mond kwamen. 

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

site organisatie

De spoorbrug waar we over heen moeten

Geen opmerkingen: