zondag 7 juli 2013

Rund um das Reeser Meer (D)

Laufpark Reeser Meer
Afgelopen zondag heb ik Tom met zijn vriendin weggebracht naar vliegveld Weeze, voor een vakantie naar Zweden. Voor de terugreis heb ik even zitten googelen of ik ergens onderweg nog een leuk rondje kon lopen. Mijn oog viel op het "Laufpark Reeser Meer", ongeveer halverwege de route naar Aalten. Het is een rondje rond het Reeser Meer van 10 kilometer dat opgezet is op initiatief van de atletiekvereniging Haldern. Het looppark kan op drie punten gestart worden in Rees (wit), Haldern (rood) en Haffen-Mehr (oranje). Ik kies er voor om op de Bergswick bij eerstgenoemde plaats te starten en ik heb het eigenlijk direct gevonden. 

Er is nog genoeg plaats voor mijn auto en op een groot informatiebord lees ik alles nog even rustig door. Hier zie ik ook dat iedere kilometer in de desbetreffende kleur van de route netjes, op een kubieke meter stenen in een ijzeren gevlochten rek, is aangegeven. Daarnaast hangt er nog een flyer met een uitnodiging van de 11e Haldener Volkslauf  "Rund ums Reeser Meer" die pas geleden heeft plaats gevonden. Even later besef ik me pas eigenlijk dat ik daar in het jaar 2010 ook aan meegelopen heb. Misschien komen we nog wel enkele bekende plekken tegen onderweg.

Ik ga rustig van start en met een temperatuur van boven de 25 graden is het een heerlijk weertje. Ik merk al gauw dat dezelfde route ook een ideale plek is voor wandelaars en fietsers. Ik kom er namelijk erg veel tegen en onderweg wordt mij door een Nederlander al de weg gevraagd. Zo bekent ben ik hier nou ook niet en als hij merkt dat ik in vloeiend Nederlands, met een Achterhoeks accent, terug praat begint hij wat flauw tegen me te lachen.

Rond de zevende kilometer kom ik op paadjes die ik vaker gezien heb en ik heb nu wat meer tijd om te kijken dan enkele jaren geleden met de wedstrijd. Ik kan me nog herinneren dat ik toen bijna geen water heb gezien maar enkele zijpaden gaan toch echt naar de plas toe. Ik neem er even de tijd voor en ik zie ook al twee bootjes op het meer rond dobberen, daar moet het nu toch ook goed toeven zijn. Een paar kilometer later ben ik weer op mijn vertrekpunt en vraag me af of we bewegwijzerde hardloop routes eigenlijk ook in Nederland kennen, wie kan hier iets meer over zeggen?

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

wedstrijd in 2010

site Laufpark Reeser Meer
Even poseren, met op de achtergrond het Reeser Meer
Omdat ik de witte route loop, ben ik precies halverwege
Prachtige ponton om boven het water even een paar foto's te maken

6 opmerkingen:

Gerrit zei

Moest bij de titel van dit stuk meteen aan die warme zondag denken dat ik hier samen met Henk M en Dano H langs het water heb gelopen. Was een mooie wedstrijd waarbij we na afloop als team ook nog op het podium mochten staan!

theo stronks zei

Mooie plaatjes Geert,in een prachtige omgeving.

Rob zei


Mooie fotos Geert en een leuk verslag.Ging Tom niet met jou mee op vakantie?

Geert zei

Ja klopt Rob, ook nog een weekje

Harro zei

leuk weer!

Marco zei

Geert heb echt genoten van de mooie foto's. Oog voor detail! en een strak blauwe hemel er ook nog gratis bij :)
Wat wil een mens nog meer.