zondag 12 oktober 2014

Gerwin Jansen Eupe loopt halve marathon van Enschede

Gerwin Jansen Eupe (574) loopt zijn eerste halve marathon
Vorig jaar augustus de stoute schoenen maar eens aangetrokken om een paar kilootjes kwijt te worden en aan de conditie te gaan werken. Loopschoenen gekocht programma EVY op de mobiel gezet en lopen maar.(op vakantie, niemand kent je en ziet je)1 minuut achter elkaar das een heel stuk minuutje pauze en toen twee minuten tjonge wat een eind. En zo ging het maar door. Na een week trainen zoveel spierpijn dat het lastig was om uit de campingstoel te komen. Na enkele weken trainen met Evy toch maar eens opgegeven voor de beginners clinic om een beetje scholing te krijgen. toen begon het opnieuw, weer een eind lopen naar AZSV terrein want de nieuwe baan was nog niet klaar en daar maar eens trainen voor de eerste 5 km. voor de Boekelder Cross, want daarvoor kwam ik. Die Boekelder Cross is inmiddels gelukt.

Opnieuw kwam er een mail met de vraag wie doet er mee voor een training naar de 10 km in Vorden, weer dacht ik das een verdubbeling maar vooruit dan moet het ook een keer ophouden. Ook deze 10 km. is gelukt met nog een paar wedstrijdjes erna. Eind april kwam er een mail van Johan Assink met de vraag of er mensen waren wie een nieuw doel voor ogen hadden bv. de halve marathon in Enschede op 12 oktober, ik dacht nee Gerwin dat gaat het niet worden voor zo’n afstand pak ik de auto wel. Maar ja in de C-groep was er toch wel behoorlijk wat belangstelling en tja als zij dit gaan doen kan ik toch bijna niet achter blijven. Komt natuurlijk ook door de prima sfeer die er in de groep en bij AVA is, maar toch 21,2 km blijft voor ons een eind.

Begin juni aan het trainingsschema begonnen en na de vakantie begon het echte werk met op 6 september een duurkoop van 18 km. verdorie en het blijft nog steeds leuk. Onvoorstelbaar. Na de nodige trainingsuurtjes is het dan zo ver. Zondag 12 oktober de dag van de waarheid. We vertrekken met een fantastische groep van 20 personen om kwart over negen van het AVA terrein naar Enschede waar de Herfstloop gehouden wordt. Effe start nummer ophalen opwarmen en daar gaat ie dan om 11:06. Johan Assink fietst nog een eind mee en geeft de nodige tips voor onderweg. Onderweg krijgen we nog de nodige aanmoedigingen van Ava leden en bekenden. Het lopen gaat op zich goed ik heb de draf er mooi in en met een dextrootje om de 5 km is het redelijk vol te houden. 

Maar dan komt ie de 19 km, het wordt buffelen, eindelijk weer bij Jeannet S. Aangehaakt, maar het kost steeds meer moeite om het tempo er in te houden. Dan is de laatste rotonde inzicht met Johan in beeld en nog een paar honderd meter te gaan. Eindelijk de Finish met een geklokte tijd van Johan exact op 21,2 km van 1:52,31 voor mij wie amper een jaar aan het lopen is: dik tevreden en een fantastisch gevoel net als mijn teamgenoten wie allemaal ook een knappe prestatie hebben neergezet. Als iedereen is bijgekomen en een frisse douche heeft genomen is er tijd voor een bak koffie, napraten en de terugreis. S ’avonds is er tijd voor ontspanning, met z’n allen naar de wok in Winterswijk. Tijdens deze avond wordt Johan Assink op een passende wijze bedankt en word er nog flink nagenoten van deze bijzondere dag.

Vriendelijke sportgroet uit Bredevoort

Klik voor de foto’s op de volgende link   

Met vriendelijke groet,

Gerwin Jansen Eupe    
Prachtige prestatie

2 opmerkingen:

Sandra zei

Leuk gedaan Gerwin!

Veronique zei

Mooi verslag van een hele mooie prestatie!