zondag 26 oktober 2014

AVA'70 gaat weer crossen

Vier zaterdagen in november
Op 1, 8, 22 en 29 november a.s. vormt “de Ringkamp”wederom het decor voor de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele hardloopwedstrijd in het Aaltense buitengebied. Het prachtige parcours, de ongedwongen sfeer en de grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt.

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours, want na een vlak begin moeten er in de Ringkamp een paar pittige heuvels overwonnen worden, voordat de finish in zicht komt, waar het talrijke publiek de lopers en loopsters met applaus zullen begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif, zo is in het verleden gebleken.

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in de richting van het Loohuisbos, waar een ronde door dit prachtige natuurgebied wordt gelopen. Vervolgens gaat het heuvelop weer naar de finishlocatie, met vlak voor de meet nog een pittig lusje door het bos van de Ringkamp. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 5 en 15 kilometer start om 13.30 uur, terwijl de deelnemers aan de 10 kilometer om 14.00 uur vertrekken. 

Bij de wedstrijd over 5 kilometer, zal ongetwijfeld veel aandacht uitgaan, naar de atleten en atletes van de groep “Lopen voor Beginners.” Ruim 20 dames en heren zijn eind augustus van start gegaan met de clinic, met als doel om in 10 weken een afstand van 5 kilometer te kunnen hardlopen. De Boekeldercrosscompetitie is uitermate geschikt om te testen of de doelstelling bereikt is. De verwachting is dan ook, dat menigeen deze uitdaging aan gaat.    

Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de site : www.ava70.nl. Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, in het gebouw aan de Huiskermatedijk 2, 7121 KL Aalten. De inschrijfkosten bedragen voor de 1 en 2 kilometer € 2,50. De Senioren betalen € 4,00  per keer.

Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement. Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen. Voor meer informatie en voorinschrijving: www.ava70.nl

Geen opmerkingen: