zondag 7 december 2014

Maximumaantal deelnemers Montferland Run bereikt

Dinand Woolschot aan tafel bij Paula Radcliffe en Dennis Kimetto
'S-HEERENBERG - Ruim 4000 lopers gaan zondag van start tijdens de Montferland Run in 's-Heerenberg. Zo'n 4500 mensen hebben zich aangemeld, maar de ervaring leert dat niet iedereen komt opdagen.

'Ieder jaar komen er op de dag zelf een aantal afmeldingen binnen. Het is een mooie groei, maar we zitten nu ook echt vol',  zegt Carlo Jansen van de organisatie. 'Dit is het maximum. We willen dat de lopers de ruimte hebben. Ook zit de stad 's-Heerenberg ook echt vol als het gaat om bijvoorbeeld parkeergelegenheid.'

De Montferlandrun wordt dit jaar voor de 19e keer gehouden. De deelnemers leggen op het wedstrijdparcours 15 kilometer af en komen door Stokkum, Beek en Zeddam. Onderweg moeten ze over enkele uitdagende klimmetjes.

Ieder jaar weet de organisatie ook bekende hardlopers te verleiden om in 's-Heerenberg te lopen. Dit jaar loopt het Britse hardloopfenomeen Paula Radcliffe mee. Radcliffe is zevenvoudig wereldkampioene.

Radcliffe loopt in april 2015 de stadsmarathon van Londen. Zij ziet haar deelname aan de Montferland Run als een test voor deze marathon. Ook Keniaan Dennis Kimetto, de nieuwe wereldrecordhouder op de marathon bij de mannen, loopt mee.

Geen opmerkingen: