zondag 7 december 2014

's-Heerenberg 19e Montferland Run 7,5 km - 30.05 min - 23e plaats

Iets over de helft
Een 23e plaats halen in een klassement met 1204 atleten die over de finish zijn gekomen dat vind ik een mooie prestatie. De echte toppers deden natuurlijk mee aan de 15 kilometer maar ik ben blij met het resultaat, al had ik liever een seconde of zes sneller gelopen om net onder het halve uur uit te komen maar dat zat er vandaag net niet in. De Montferland Run blijft altijd een fantastische wedstrijd om te lopen en ik sta vandaag voor de 8e keer aan de start. Vier keer heb ik meegedaan aan de 15 kilometer en even zoveel keer aan de kortste afstand.

Even voor 9.00 uur haal ik Rob Elijzen in Dinxperlo op en hij straalt aan alle kanten. Als alle cliënten bij hem in huis nog bijna slapen komt hij met zijn sporttas al de trap aflopen en begroet me op de voor hem spontane wijze. Hij heeft er erg veel zin in en als ik hem vertel dat we vandaag 7,5 kilometer moeten lopen maakt hem dat niet zoveel uit. Een 15 kilometer had hij ook zonder problemen uitgelopen, mooi is dat.

In 's-Heerenberg tref ik nog enkele andere cliënten en personeelsleden van zorginstelling Estinea en gezamenlijk gaan we de kou in. Na een warming-up van ongeveer twee kilometer, kleedden we ons nog even om en begeven ons naar de start. Vanaf nu gaat ieder zijn eigen weg en sta ik nog ongeveer 10 minuten te kou kleunen in het startvak. Ik heb een korte broek en een t-shirt aan en vraag me af of ik niet te weinig heb aangetrokken. Er is echter geen tijd om terug te gaan en ik moet het beste er maar van hopen. Naast me zie ik zelfs enkele atleten in een hemdje staan, dan moet een shirt ook voldoende zijn denk ik bij mezelf.

Als we op weg zijn heb ik na 2,5 kilometer mijn eerste richtpunt en kom ik door in 9.46 minuten. Dat is goed, maar iets reserve opbouwen voor de heuveltjes die nog komen, moet ik ook wel hebben. Op de Drieheuvelenweg passeer ik het 5 kilometerpunt net boven de 20 minuten (20.05 min) en kan ik nog steeds onder het halve uur lopen. Als ik het laatste heuveltje heb gehad is het nog een kilometer afdalen in de richting van de finish. Hier hebben we de wind pal tegen en de bladeren waaien ons tegemoet. Net boven het halve uur kom ik over de finish en ruim zes minuten later (36,32 min) komt Rob er ook al aan. We hebben beide heerlijk gelopen en het gelukkig niet te koud gehad.

Geen opmerkingen: