zaterdag 17 december 2016

Feestavond 'De Bruiloft' van AVA'70

Het bruidspaar
Het ontstaan van ‘De Bruiloft’

Met enige regelmaat wordt er gevraagd “kunnen we geen AVA feestje organiseren?” Om de een of andere reden komt het er niet van. De laatste Aaltendag staan aan het eind van de avond een paar vage AVA-janen bij elkaar en komt de vraag om een feestje weer boven drijven. De agenda’s worden getrokken en er wordt een brainstormsessie afgesproken. Na 4 uur zwaar onderhandelen lag er een concept op tafel. Het moest ‘De Bruiloft’ worden. Maar dan.......de invulling!? Gelukkig is er binnen de vereniging veel creatief talent aanwezig. Een paar van deze creatieveling zijn benaderd. Ze zijn enthousiast en willen graag een bijdrage leveren. De rol van bruidspaar was snel duidelijk. Dit konden natuurlijk alleen Marco en Ingrid zijn. Ze hebben de zware taak de liefde voor elkaar niet te laten zien. Ook een ceremoniemeester mag niet ontbreken en we vinden Dirk bereidt dit op zich te nemen.

De zaal gaat om half 9 open en we denken voldoende tijd te hebben om alles in goede banen te leiden.. komt tot onze verbazing klokslag 20.00 uur de eerste gast al aanwandelen! “Ik heb neet a kekken op de uutneudiging. Acht uur is toch een mooie tied um te kommn?” was het argument. Het was de opstap naar een zeer geslaagde avond. Als bekende spreekstalmeester kletst Dirk de avond gezellig aan elkaar. De microfoon gaat om 21 uur naar Erwin. Hij trapt af met het aloude maar o zo leuke ‘ABC’. Op zijn Ewins, lekker scherp op het randje. De halve vereniging wordt op de korrel genomen, maar met de opmerking “zand erover” lacht hij alles weg. Jerrel Balke geeft een show weg in de rol van Mick Jagger. Dat doet hij goed, de hele zaal gaat uit zijn dak. Dan is er tijd om tot rust te komen en kan er gekletst worden. 

Om 22.00 uur begint Rinke met de band nummers te spelen die aan elkaar gepraat worden  met teksten over het bruidspaar "smiley, smiley, hartje, knipoog”. Na afloop van dit optreden wordt de zaal verdeeld in mannen en vrouwen. De boeketten worden gegooid en de gelukkige vangers zijn Tamara en Erwin… wordt vervolgd?? Rond 23 uur wordt het podium in gereedheid gebracht voor dj Joppe die de avond muzikaal volmaakt. Als verrassing, ook voor ons als organisatie, komen Frank, Geert, André en André verkleed als Kozakken op. Met een paar scherpe teksten en als toetje een optreden met een striptease. Ter afsluiting gaan ze in polonaise het podium af en nemen daarin de aanwezigen mee. Rond 1 uur, op het hoogtepunt, moest er een einde komen aan dit fantastische feest. De boel opruimen en om 2 uur de laatste gasten de zaal uitgeveegd. Wij als organisatie willen iedereen die op een of andere manier betrokken is geweest bij dit fantastische feest heel hartelijk bedanken. En ook het hele team van ‘t Noorden die gezorgd hebben voor een prachtige zaal en goed drinken voor de dorstige kelen.

Véronique, Gerwin, Martijn, Gerben
De Kozakken, Frank Roos, Andre Bruil, Geert Wevers en Andre Balke

2 opmerkingen:

Anita R zei

Jullie bedankt voor de organisatie! Was TOPfeesie!

Marco (Barlo) zei

Het was een fantastisch feest. Organisatie en gasten enorm bedankt. Ik vond het leuk om een keer bruidegom te mogen spelen.