zaterdag 17 december 2016

Verslag van de 36e DEO loop in Borculo - deel 2

Eric Klein Holkenborg (19)
Mensen gaan tegenwoordig naar alle uithoeken van de wereld. Dubai ligt naast de deur en wie is er niet op de Canarische eilanden geweest? Het valt niet mee om als Nederlander met een exclusieve bestemming te kunnen pronken maar dat probleem hebben we afgelopen zaterdag eens even flink getackeld. Samen met hardloopmaatje Hans rijden we namelijk naar Dijkhoek. Of all places. 

Het MIO navigatiesysteem stuurt ons maar 1 keer het fietspad op en zo komen wij zonder verdere verkeersovertredingen in een half uurtje aan in Dijkhoek. De plaatselijke voetbalclub DEO (Dijkhoek En Omstreken) heeft een supermooie cross uitgezet.  Kennelijk gelden er in Dijkhoek Engelse maten of zo iets want je kunt kiezen uit 4,6 of 9,1 of 12,7 km. Nu we er toch zijn gaan we maar meteen voor de 12,7. 

Het is goed hardloopweer en de route crost mooi over zandpaden door bossen en over de hei. Met nog steeds weinig trainingskilometers in de benen lekker gelopen en geëindigd in 1:01:31, gemiddeld 12,4 km per uur. Aan de finish is er heldere soep. De man die de soep in een bekertje lepelt vindt het niet helder genoeg en haalt met zijn vinger een ongerechtigheid uit de pan. Het lijkt wel groente, peterselie of zoiets constateren wij samen. Na het verwijderen van het onhygiënisch corpus alienum overhandigt hij voldaan het bekertje. Netjes, volgend jaar weer! 

Eric Klein Holkenborg

Geen opmerkingen: