zondag 4 december 2016

Lisa te Molder loopt constante race en nieuw pr in Montferland Run

Lisa te Molder is opgetogen tijdens haar laatste meters van de Montferland Run (foto Theo Kock)
Wilde graag binnen het uur lopen, is me in 58.54 minuten mooi gelukt

In de schaduw van de vrouwelijke toppers Kirwa, Kiplagat en Melkamu snelde atlete Lisa te Molder uit Zieuwent tijdens de Montferland Run op de 15 kilometer naar een nieuw persoonlijk record. Lisa te Molder moest kort na de finish in 's-Heerenberg overgeven, zo diep was ze gegaan. "Maar wat heb ik heerlijk gelopen", reageerde de Zieuwentse niet veel later. "Ik kon constant 3.55 minuten per kilometer lopen. Ik wilde heel graag binnen het uur lopen, dat is me met 58.54 minuten mooi gelukt. Te Molder kwam onderweg in een goed groepje te zitten. "Daar liepen drie mannen in, die hielden me mooi uit de wind." Met haar nieuwe pr gaat de atlete van AVA'70 uit Aalten zich voorbereiden op de marathon van Rotterdam. "1 januari start die voorbereiding. Greg van Hest is mijn trainer en hij zorgt voor een heel gevarieerd trainingsprogramma. Ik train dan ongeveer vijf keer per week."

Iemand die ook tevreden terugkeek in 's-Heerenberg was atleet Thijmen Kupers, die de 7,5 kilometer op zijn naam schreef in 23.55 minuten. "Ik ben net een dag terug van een trainingskamp van vier weken in Zuid-Afrika", stelde de uit Lengel afkomstige atleet. "Ik ben een beetje moe, de reis duurde 30 uur en in Nairobi moest ik 12 uur op het vliegveld overbruggen. In Zuid-Afrika heb ik op hoogte getraind en veel trainingsuren gemaakt. Ook heb ik er geleerd te ontspannen. Gaat er eens een training iets minder, dan op naar de volgende training." In de Montferland Run legde hij de basis voor de komende periode. "Ik verblijf een week in Nederland en ga dan naar Spanje. Daar zal ik de trainingsintensiteit opvoeren. Het grote doel is deze winter de EK indoor in Londen, daar wil ik weer minimaal derde worden."

Uitslag Montferland Run:

15 km: Mannen: 1. Herpasa Negasa (Ethiopië) 43,02 minuten; 2. Frederick Kipkosgei (Kenia) 43,06; 3. Peter Kiprotich (Kenia) 43,40. 

Vrouwen: 1. Eunice Kirwa (Bahrein) 48,37 minuten; 2. Edna Kiplagat (Kenia) 48,54; 3. Meselech Melkamu (Ethiopië) 50,13. (bron)

Geen opmerkingen: