zondag 22 januari 2017

Beek 1e Winterbosloop 5 km - 21.43 min - 6e plaats M50

Het was koud
De laatste wedstrijd waar ik aan deelgenomen heb is de Montferland Run in 's-Heerenberg en nu precies 7 weken later loop ik de volgende, de 1e Winterbosloop in Beek. Ik besluit pas zaterdagavond laat om hier aan mee te doen en de volgende morgen rij ik rond 8.15 uur uit Aalten weg. Het is nog schemerig en de thermometer geeft een temperatuur aan van -7 graden Celsius. Als ik een half uurtje later in Beek aan kom staat de parkeerplaats, zoals iedere zondagmorgen, al weer vol met auto's. Veel hardlopers, mountain-bikers en wandelaars trekken er op dit vroege uur al op uit om te genieten van de prachtige omgeving van het Bergherbos.

Ik schrijf me in voor de 5 kilometer en als ik bij de organisatie kom, geeft men achter de inschrijftafel aan dat ik niet hoef te betalen. Ze waarderen de gratis reclame en informatie op mijn site en ook geniet men altijd erg van de foto's over de Winterboslopen, al worden deze meestal door anderen geschoten. Dat is een mooie meevaller en ik bedank hun hartelijk voor de geste. Ik loop naar de tent in het bos waar een gasbrander heerlijke warme lucht de ruimte in blaast. Dat heb ik hier volgens mij nog niet eerder mee gemaakt. 

Even later trek ik de koude in om een rondje te gaan lopen. Het parcours is veel beter dan dat ik van tevoren gedacht had en prima te lopen. Bovenop en na de heuvel hebben ze van de organisatie zelfs nog wat zand neergegooid om de gladde stukken er uit te halen. Hulde hiervoor en ook dat alle vrijwilligers met dat koude weer voor ons klaar staan. Na het warmlopen kom ik nog verschillende mensen van AVA'70 tegen die zich ingeschreven hebben voor de 10 kilometer. Petje af maar zelf moet ik er nog niet aan denken om vier keer die bult op te moeten rennen.

Om precies 9.45 uur worden we met een hoorn weggeblazen. Het begin is vrij goed en tot aan de eerste heuveltop kan ik in de buurt van Peter Wissink blijven, leeftijdgenoot Jos Slutter loopt daar nog weer even voor. Met de afdaling lopen ze gemakkelijk bij me weg en is het beste er bij mij al af. Maar lekker doorlopen tot aan de finish waar ik rond de 10.40 minuten passeer. De tweede ronde word ik nog door twee atleten ingehaald en dat valt me nog mee. Er zit zelfs een kilometer bij van 4.55 minuten en daar moet de komende weken nog weer verbetering in komen. De tijd is bijna een minuut langzamer dan vorig jaar. Volgende week moet ik werken maar heel misschien dat ik de laatste Winterbosloop nog weer aan de start sta. De eerste wedstrijd van 2017 zit er weer op.

2 opmerkingen:

Geertjan van Erkelens zei

Knap hoor Geert! Het was inderdaad heel koud, respect voor alle vroege deelnemers maar vooral ook voor de vrijwilligers!

Jelle zei

Knap geert je staat ook mooi op de foto