zondag 15 januari 2017

Indrukwekkende laatste memorial voor Alex Wiegmink

Het herdenkingskruis van Alex Wiegmink werd op de Posbank begraven (foto Martin de Jongh)
RHEDEN - Op de Posbank is zondag voor de laatste keer de Alex Memorial gelopen, een hardloopevenement rondom de moord in 2003 op Dremptenaar Alex Wiegmink.
Zijn herdenkingskruis werd op de Posbank begraven. De moord op Wiegmink bleef lange tijd een onopgeloste misdaad, met de Alex Memorial bleven vrienden en hardlopers Wiegmink herdenken maar ook aandacht vragen voor de opopgeloste moord.

In 2013, tien jaar later, werd de loop voor het laatst gehouden. Eind vorig jaar gaf een van de daders zich aan en bekende de moord. Wiegmink betrapte Frank S. en Souris R. bij het stelen van zijn auto en zou in een paniekreactie van de daders zijn neergeschoten. De Brabanders moeten later dit jaar voorkomen.

Voor Aad Steylen, een vriend van Wiegmink en organisator van de Memorial reden om gisteren, voor de allerlaatste keer, een Alex Memorial te houden. Op de Posbank werd in het bijzijn van de familie het houten herdenkingskruis voor de Dremptenaar begraven, een door zijn zoon gecomponeerd muziekstuk uitgevoerd en een minuut stilte gehouden, waarna de hardlopers een ereronde voor Wiegmink liepen.

Steylen, naar wie de gelijknamige hardloopgroep waar Wiegmink deel van uitmaakte is genoemd, zamelde met de Memorial ook geld in voor een gouden tip naar de moord. Nu de daders zich zelf hebben gemeld wordt dat bedrag, waarvan de hoogte niet bekend is, in een fonds gestort voor het opleiden van jonge marathonlopers. Freek Wiegmink, de zoon van Alex en zelf ook een fervent hardloper, is gevraagd het fonds te beheren. (bron)

http://www.hartvannederland.nl/video/clips/2017/allerlaatste-alex-memorial-loop-ter-nagedachtenis-vermoorde-alex-wiegmink/


Geen opmerkingen: