donderdag 22 juni 2017

Aankondiging van de 6e Groot Dochterenloop in Laren

Hardlopen of wandelen: Komende zondag in Groot Dochteren

Na 5 succesvolle edities zal op zondag 25 juni de 6e Groot Dochteren Loop plaatsvinden, waarbij wederom door het buitengebied van Laren (bij Lochem) kan worden gewandeld en hardgelopen.

Vanaf ’s ochtends 10 uur kunnen de wandelaars starten vanaf het festivalterrein van het Groot Dochterens Festival (bij Slootsmid), waarna een mooie natuurwandeling van 5,5 km of 11 km kan worden gemaakt. De wandeltocht bestaat uit een gevarieerd parcours over bospaadjes, door weilanden, over privé terrein en langs waterpartijen. Onderweg wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Starten kan tot 12 uur.

Vanaf 13.00 wordt het festivalterrein omgebouwd tot hardloopparcours. Om 13.00 kan de jeugd uit de omgeving van start gaan bij de Elweco-Medo Kidsrun, het parcours bestaat uit een rondje van 1,7 km. Voor alle kinderen er een mooie medaille na de finish.

5 Minuten later, om 13:05, is de start van het vernieuwede onderdeel van de Groot Dochteren Loop: de Haneveld Estafette! De estafette is een spannend onderdeel waarbij teams van 4 lopers de strijd met elkaar aangaan. Iedere loper legt 3 km af, waarna de volgende loper met zijn/haar 3 km kan beginnen. Vanaf dit jaar is de Haneveld Estafette tevens een bedrijvenloop, dus lijkt het u leuk om met uw bedrijf deze sportieve uitdaging aan te gaan? Schrijf u dan in. Voor het snelste mannenteam en het snelste vrouwenteam wordt een geldprijs van €100 uitgereikt (* Bij minimale deelname van 5 mannen- en vrouwenteams).

Om 14:30 zullen de individuele afstanden van start gaan: de Univé Verzekeringen 6 km en de Accon AVM 12 km. Bij beide afstanden worden rondjes gelopen, waardoor dit voor zowel publiek als hardloper sfeervol en spannend is! Bij de 6 km worden 2 rondes van 3 km afgelegd en bij de 12 km worden 4 rondes van 3 km afgelegd.

De tijden van alle hardlopers worden geregistreerd en online gepubliceerd door GeVo-PST. Onderweg zullen foto’s worden gemaakt en op het festivalterrein zullen live muziek, eet- en drinkgelegenheden aanwezig zijn. Oftewel: Sportiviteit en gezelligheid komen weer samen tijdens de Groot Dochteren Loop!

Navigatie: Zutphenseweg 31 - 7245 NR Laren

Klik voor meer informatie op onderstaande link

Geen opmerkingen: