dinsdag 27 juni 2017

Verslag van de Zomeravondloop in Aalten - deel 2

Linde Klein Nibbelink en Arno Derksen
GUV Zomeravondloop sportieve trekpleister

Terwijl ruim 250 atleten enigszins zenuwachtig bij de startstreep staan en wachten op het tijdstip van vertrek van hun wedstrijd, zijn op het middenterrein tientallen pupillen met elkaar aan het spelen. Zij hebben hun medaille al verdiend…. Een mooi contrast bij de doordeweekse GUV Zomeravondloop, die op 27 juni plaatsvond op het complex van AVA`70 en een record aantal deelnemers trok.

Rond de klok van zevenen was het de beurt aan de jongste talenten, om het hardloopfeestje te openen met hun wedstrijd over 1000 meter precies. Ruim 3 rondjes op de atletiekbaan en evenzo vaak rennen langs het talrijke publiek, dat ter hoogte van het clubhuis stond te klappen. Thom Berkelder was deze avond weer eens prima op dreef en trok met een tijd van 3,42 minuten de winst naar zich toe. Ook clubgenoot Sil Kreykamp mocht met een fraaie derde plaats op het podium klimmen om een beker in ontvangst te nemen. Amber ter Horst weas de snelste bij de Grachtenloop en ook bij deze tweede Zomeravondloop bleek ze niet te kloppen. Isa Grevink kwam wel dichtbij en werd tweede. Een kwartier later was het de beurt aan de atleten  aan de 2 kilometer om hun vorm te tonen. Pijlsnel ging de groep, na de start in de richting van de Walfortlaan en na het keerpunt weer retour naar de finish. Michiel Wellink kwam een paar tellen tekort voor de winst en werd verdienstelijk tweede. Ook Marit Kleinbussink pakte de tweede plek en dit betekende voor haar de 37e beker in de prijzenkast. Norah Rusink kreeg met een derde ook een beker uitgereikt.

Een internationaal deelnemersveld  stond aan de start bij de wedstrijd over 5 en 10 kilometer. De organisatie had een prachtig selectief parcours uitgezet rondom het fraaie buitengebied van kasteel `t Walfort. De warme temperatuur en de afwisselende ondergrond zorgden voor een pittige klus, zo bleek na afloop. In een lang lint vertrok het peloton van de baan en al snel volde een splitsing van de beide afstanden. Op de 5 kilometer ging het bijzonder hard en had het er alle schijn van, dat Lars Duistermaat de winst naar zich toe ging trekken. In het zicht van de haven werd hij echter achterhaald door Nederlands kampioen Survival, Stijn Elferink, die met een uiterste krachtsinspanning als eerste de finish passeerde. Uiteindelijk klokten maar liefst 23 atleten een tijd onder de 20 minuten en dat betekent dat er bijzonder hard werd gelopen en er een topveld in actie kwam. AVA`70-lid Sam ter Haar scoorde met een tijd van 19, 34 minuten de 18e plek en was daarmee de snelste deelnemer van de organiserende vereniging.

Linde Klein Nibbelink vertrok zonder grote verwachtingen aan haar race over 5 kilometer. Gedurende de wedstrijd kreeg ze het juiste ritme te pakken en liep met een ijzersterke tijd van 20, 38 minuten naar een  eerste plek. Clubgenote Bianca Piek had net een zware trainingsweek in Italië achter de rug, maar de beklimming van de Stelvio per fiets en hardlopend, gaven haar vleugels. Tot verbazing van zichzelf finishte ze als derde. Op de 10 kilometer toonde Wouter Vreeman aan, dat zijn vorm groeiende is en hij klokte een prima eindtijd van 36,40 minuten, waar hij terecht bijzonder blij mee was. Tim te Brake van AVA`70 liep ook een uitstekende race en finishte als derde. Bij de Dames waagde Paula Verwaaijen zich aan de langste afstand en werd verdienstelijk 6e in een sterk deelnemersveld.

Terwijl sommige deelnemers aan de 10 kilometer zich na de finish tegoed deden aan de talrijke bekers aangeboden water, rolden bij het secretariaat inmiddels de einduitslagen al uit de computer, want dat is immers altijd een zeer snelle service van de club. Langs de baan en op het volle buitenterras werd  druk nagepraat over het verloop van de wedstrijd en de geleverde prestaties. In het clubhuis van AVA`70 zit aan een tafel deelnemer aan de 5 kilometerrun èn directeur van wedstrijdsponsor GUV, Bert van Asselt, het verloren vocht aan te vullen. Samen met een groepje vrijwilligers is hij tevens druk met het sorteren van de startnummers. Ook dat is de charme van deze prachtige en succesvolle editie van deze 2e Zomeravondloop van AVA`70……
Samen met een groepje vrijwilligers is Bert van Asselt  tevens druk met het sorteren van de startnummers, ook dat is de charme van de Zomeravondloop