vrijdag 16 juni 2017

Triathlon Aalten leeft weer! - deel 6

Napraten over de 1e editie
Zondag 18 juni 2017 vindt de 2e GUV Triathlon in Bredevoort plaats, een wedstrijd die georganiseerd wordt door wielerclub de Peddelaars, zwemvereniging Natare en atletiekvereniging AVA'70. De komende dagen worden er artikelen op de site geplaatst uit de Triathlon krant. In grote delen van Aalten, Oost Gelre en Winterswijk wordt deze week de krant huis aan huis verspreidt. 

In de laatste jaren van de vorige eeuw was de Triathlon Aalten al uitgegroeid tot een zeer volwassen evenement voor zowel deelnemer als supporter. Een MKZ-crisis deed dit prachtige evenement uiteindelijk de das om. Een fietsparcours door het buitengebied, dat kon plots niet. De editie van 2001 moest worden afgelast. Daarna is de triathlon niet meer van de grond gekomen. Tot vorig jaar.

Eind 2015 hebben drie Aaltense sportverenigingen, wielervereniging De Peddelaars, atletiekclub AVA’70 en zwemvereniging Natare, de koppen bij elkaar gestoken. Na zoveel jaren de triathlon nieuw leven inblazen, zou dat lukken? En of dat gelukt is! De Stichting Triathlon Aalten werd opnieuw opgericht en op 19 juni 2016 was de GUV Triathlon Aalten terug van weggeweest!

Populaire klassieker
Ruim 350 deelnemers meldden zich samen met 90 vrijwilligers en meer dan 1000 supporters aan de oever van de Slingeplas. De supporters kregen het spektakel dat hen beloofd was en alle deelnemers haalden breedlachend en voldaan de finish. De Triathlon Aalten heeft zich weer als onverminderd populaire klassieker bewezen.

Triathlon is hip!
De combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen is een klassieker, maar op dit moment ook helemaal hip. De triathlons die elders in Nederland worden georganiseerd zitten steevast vol. De Nederlandse Triathlon Bond is dan ook blij met een extra editie op de triathlon-kalender.

Familie-evenement en Vaderdagtraditie
Op zondag 18 juni 2017 duiken er weer honderden sporters de Slingeplas in. Daarna wordt er gefietst en hardgelopen. Ook dit jaar zijn er weer twee afstanden: 1/8 en ¼ triathlon. Een achtste bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Een kwart triathlon is 1000 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Op beide afstanden is het ook mogelijk met estafetteteams mee te doen, zodat sporters die maar 1 of 2 disciplines beheersen gezamenlijk ook deel kunnen nemen.

Jeugdzwemloop
Op veler verzoek is er een zwemloop toegevoegd aan het programma. Die bestaat uit 200 meter zwemmen en 2,5 km hardlopen. Het fietsen blijft voor deze groep, vanwege praktische bezwaren op het parcours, achterwege.

Uitvaartonderneming GUV zal deze editie van de triathlon wederom sponsoren. De jeugdzwemloop wordt ondersteund door verzekeraar OWM Achterhoek. Tel daarbij een hoop enthousiasme van de organiserende vrijwilligers en de nu al ingeschreven deelnemers... en Vaderdag 2017 kan niet meer stuk. 

Geen opmerkingen: