donderdag 1 juni 2017

Het Alpe d'Huzes avontuur van Gerrit Dijkslag

Gerrit Dijkslag
Eerbetoon aan tien hardloopvrienden 

Het moet vandaag, donderdag 1 juni, een groots eerbetoon worden, het Alpe d'HuZes avontuur van Gerrit Dijkslag. Hij rent minimaal één keer de befaamde Alpenreus op om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Hij draagt vandaag een shirt met daarop de namen van tien AVA'70-leden die zijn gestorven aan kanker.

AALTEN - Het balletje ging in de zomer van 2015 rollen. Toen werd bij zijn loopmaat Jan Wevers kanker geconstateerd. "Je wilt natuurlijk ontzettend graag dat Jan geneest, maar al vrij snel bleek dat dit er helaas niet in zat. Jan en ik hebben in 2005, met nog een aantal AVA-leden, deelgenomen aan een wedstrijd op de Alpe d'Huez. Dit was prachtig. Voor mij was de ziekte, en later het overlijden van Jan, de reden om mij in te schrijven voor Alpe d'HuZes, een mooi eerbetoon aan hem." Als in 2016 achtereenvolgens Han Arentsen, Gerard Demkes en Ronald Pastoors overlijden aan kanker, besluit Dijkslag om de berg op te lopen voor alle AVA'70-leden die zijn gestorven aan een vorm van deze vreselijke ziekte.

"In 1988 overleed Henk Plageman, hij is een tijdje mijn trainer geweest. Nadat hij de ziekte had overwonnen, kwam die hardnekkiger terug. Dit werd hem fataal." Ook AVA'70-lid van het eerste uur Henny Jansen, Ria Ruesink en Gerrit Huitink verloren de oneerlijke strijd tegen de ziekte. Dijkslag: "Ik heb eerst toestemming gevraagd aan alle families. Iedereen was heel enthousiast. Het was af en toe wel even zoeken naar de familieleden. De voormalige vrouw van Henk Plageman woont tegenwoordig in het Twentse Losser. Via de vroegere buren ben ik aan haar gegevens gekomen. Ze was in eerste instantie heel verrast, maar ze vond het een mooi gebaar. Ze vertelde dat ze na het overlijden van Henk hertrouwd is. Haar tweede man is eveneens overleden aan kanker, heel wrang."

Ondertussen heeft Dijkslag ruim €5.500 opgehaald. Hij bereide zich uitstekend voor en maakte in de voorbereiding veel kilometers om zijn doel te bereiken. Het enige wat hem zorgen baart, is zijn gezondheid. "Ik heb af en toe last van hartritmestoornissen en die kunnen op de gekste momenten opkomen." Hij wil benadrukken dat hij in dit verhaal van ondergeschikt belang is. "Het gaat niet om mij maar om die tien personen die straks met een naam op mijn rug staan. Ik heb goede herinneringen aan Anneleen, Lucy, Henk, Ria, Gerrit, Henny, Jan, Han, Gerard en Ronald en wil daarom graag iets voor ze terugdoen." (bron)

Het bericht is iets aangepast, klik hier voor meer informatie.

8 opmerkingen:

Claus zei

Super Gerrit dat je dit doet! Zo blijft mama mooi een beetje aan het lopen. Dat heeft ze haar hele leven tot het eind toe zo goed als ze kon gedaan. k denk dat ze, zo trots als een pauw hier boven jou aan zal moedigen! Zet 'm op en veel succes!

Hardlopen in de Nederlandse- en Duitse grensstreek zei

Even na half elf appt Gerrit dat hij al twee keer naar boven is gelopen

André Bleumink zei

Klasse Gerrit!,

Katja zei

Mooi Gerrit

Unknown zei

Respect Gerrit!!! Grote klasse, 3keer omhoog.

Gerrit zei

Dank! Wat was het prachtig om te doen. De eerste en vierde keer in Alp d'HuZes kleding en de tweede en derde keer in AVA kleding met de tien namen erop. Heel bijzonder en motiverend!

Dirk zei

Mijn held

Gerrit zei

Ha Dirk, ik weet niet of ik een held ben, vind het gewoon mooi om in de bergen hard te lopen en als je dan ook nog wat voor anderen of het goede doel kunt betekenen is dat heel waardevol. Een mens is niet alleen voor zichzelf op deze aarde gezet.