zondag 27 december 2020

9 handige items die je helpen beter te slapen

Slapen is ook topsport

Er is niets belangrijker dan een goede nachtrust, al helemaal voor sporters. In de nacht herstelt je lichaam van je zware trainingen en zorgt het ervoor dat jouw lichaam normaal kan functioneren. Slaaptekort kan dus ook leiden tot prikkelbaarheid, verminderde concentratie en (natuurlijk het aller ergste) dat je minder goed kunt hardlopen. Daarnaast betekent een goede nachtrust vaak minder blessures. Daarom is slapen topsport en moet jij hier je prioriteit van maken. Sommige items kunnen je helpen om beter te slapen, maar onthoud alsjeblieft: geen enkele gadget of item is opgewassen tegen een overdosis cafeïne of andere slechte gewoontes. Wij hebben alvast een paar items geselecteerd die je reis naar dromenland een stukje prettiger kunnen maken.

9 handige items voor een betere nachtrust

1.Slaapmasker

Heb je last van licht in je slaapkamer? Dit slaapmasker houdt al het licht tegen zodat jij makkelijker in slaap komt.

2.Yoga mat

Yoga doet wonderen voor je nachtrust, en herstel. Yoga verminderd je stress en helpt je je hoofd leeg te maken. Deze yoga mat van Matchu is stijlvol, functioneel en niet te duur.

3.Polar Vantage V2

Met de Polar Vantage V2 sla je meerdere vliegen in 1 klap. Naast dat dit horloge je inzicht geeft in hoe en hoelang jij slaapt, kun je hier (uiteraard) ook al je hardloopprestaties mee tracken. Daarnaast is deze Polar ook nog een lust voor het oog.

4.Sleepace Dot

Geen fan van een horloge om tijdens het slapen. Dan is de Sleep Dot van Sleepace een goed alternatief. Maak hem vast aan je kussen en dit apparaat geeft je alle informatie over je nachtrust. Daarnaast geeft deze dot ook persoonlijk slaapadvies.

5.Slaap robot

Als je echt ten einde raad bent kun je deze slaaprobot van Somnox overwegen. Dit apparaat is jouw persoonlijke slaapcoach en helpt je ademhaling te reguleren, is goed tegen stress en zorgt ervoor dat je sneller slaapt. Je moet er wel wat voor over hebben.

6.Philips Wake up light

Je kent dit apparaat vast wel: de Philips Wake up light. Met deze multifunctionele 'wekker' word jij fris en op een natuurlijke manier wakker. Pas wel op, dit is geen goede combinatie met een slaapmasker.

 7.Oordopjes

Geluiden kunnen de reden zijn waarom je vaak wakker wordt in de nacht. Deze oordoppen van SleepSoft zijn niet volledig geluidsdicht, zodat jij je wekker nog kunt horen. 

8.Hardloop dagboek Dreams

Een echte sleephack voor een betere nachtrust is om nog even rustig te worden door te lezen over ons favoriete onderwerp: hardlopen! Dit boek is een hardloopdagboek en boek ineen en helpt je, naast beter te slapen, ook je prestaties te verbeteren.

9.Blauw licht bril

Deze blauwlicht bril verdient geen schoonheidsprijs, maar doet wel wat het moet doen. (bron)

Geen opmerkingen: