zondag 6 december 2020

Voorbeschouwing Valencia Marathon (vijf Nederlanders aan de start)

Marathon van Valencia: Zondag 6 december 8.30 uur

Zondag staat er (eindelijk!) weer een marathon op het programma. In Valencia starten 218 elite lopers, verdeeld over de marathon en de halve marathon. Een sterk internationaal veld en met vijf Nederlanders aan de start.

We kijken er al maanden naar uit; een marathon die wel doorgaat. Dit jaar voor de massa geen marathons, de elite lopers hebben toch nog enkele mogelijkheden. Na de aangepast London Marathon in oktober, nu dus een vergelijkbaar initiatief in Valencia: The Elite Edition.

Nederlanders

Voor Nederland vijf deelnemers. Bij de mannen starten Abdi Nageeye, Frank Futselaar en Bart van Nunen. Bij de dames zien we Andrea Deelstra op de lijst staan en maakt Jill Holterman haar marathondebuut. Hoe staat ze ervoor, wat zijn hun plannen en waar moeten we nog meer op letten zondag?

De snelste man op de startlijst is Birhanu Legese met een persoonlijk record van 2u02.48 (derde tijd ooit). Maar de overwinning zal niet automatisch naar hem gaan. In totaal staan er 21 atleten met een tijd onder de 2u07 op de lijst (waaronder Abdi Nageeye) en zelfs 35 met een persoonlijk record on de de 2u10. Bij de vrouwen zien we vier dames met een tijd onder de 2u20 (en 28 dames met een tijd onder de 2u30). Daarnaast nog een aantal hele snelle dames op de halve marathon (waaronder de wereldrecordhoudster women-only race) die hun debuut gaan maken.

De complete startlijst vind je hier

Live stream vind je zondag hier

Geen opmerkingen: