maandag 21 december 2020

Zo doe je een hardlooptraining in de wind

Hardlopen in de wind is een perfecte manier om meer kracht op te bouwen en je voor te bereiden op onregelmatige wedstrijdparcoursen

Hardlopen in de wind kost een stuk meer energie, maar is een zeer goede manier om jezelf zowel fysiek als mentaal te trainen.

Haal voordeel uit de de harde wind tijdens je training

Hardlopen in de vlagerige wind is een perfecte manier om meer kracht op te bouwen en je voor te bereiden op onregelmatige wedstrijdparcoursen. Tegen de wind in lopen is, net als een heuvel- of strandtraining, een goede weerstandsoefening voor de benen. Wil je graag in de wind trainen? Let dan op de volgende dingen:

Goede houding

Probeer te voorkomen dat je - als een rugbyspeler - je romp vanuit je middel naar voren buigt en je hoofd laat zakken. Buig liever naar voren vanuit je enkels, zoals je doet wanneer je een heuvel op rent.

Oefen je looptechniek

Waait het goed? Ga niet meteen voor lange duurloop als je niet gewend bent om in de wind te lopen. Train eerst op een goede houding en juiste looptechniek. Zo is het belangrijk niet te grote passen te zetten maar te werken aan je cadans.

Wat is cadans en waarom is het belangrijk?

Heb je het onder de knie? Dan ben je klaar om dit ook in de rest van je training toe te passen en jezelf zo langzaam voor te bereiden op pittige trainingen of harde wind op je wedstrijddag.

Train je mindset

Hardlopen in de wind kan veel frustratie met zich meebrengen. Probeer te trainen dat je je hier niet aan ergert, maar jezelf juist krachtig voelt. Blijf zo licht mogelijk lopen en gebruik de wind - als je 'm weer mee hebt - waar dat kan natuurlijk ook in je voordeel! (bron)

Geen opmerkingen: