zaterdag 5 juni 2021

Aparte dingen die hardlopers doen

Eigenaardigheden die vrijwel elke hardloper uniek maken in vergelijking met andere sporters, ze hebben onder andere veel te veel schoenen

Alle lopers hebben zo hun dingetjes die ze uniek maken. Maar sommige bijzondere gewoontes lijken op wel erg veel lopers van toepassing. Komt er jouw iets bekend voor? En wat ontbreekt nog voor jou in dit lijstje als het aankomt op vreemde dingen die lopers doen? Laat het eens weten.

1. Weten het dichtbijzijnste toilet te vinden

Hardloper zijn betekent ook de onverwachte drang om de wc op zes kilometer van huis te gebruiken. De meeste lopers weten om die reden altijd binnen een straal van 16 kilometer rond het huis, het dichtbijzijnste (openbaar) toilet te vinden.

2. Laten de vakantiebestemming afhangen van hardloopwedstrijden

Wie heeft er restaurants, musea of adembenemende vergezichten nodig als je ergens een fantastische hardloopwedstrijd of trail kan lopen? Als we reizen dan willen we het liefst halverwege een mooie wedstrijd lopen. En anders moet de locatie op z'n minst genoeg mogelijkheden hebben om zelf wat paden te verkennen.

3. Blokken de ochtenden in het weekend voor een run

Een verjaardag van kennissen of op de koffie bij je schoonouders op zaterdagochtend? Ondenkbaar. Hardlopers verkiezen een rondje lopen boven al het andere. Beter verplaatsen ze die babyshower naar de middag, want er staat een halve marathon op de planning.

4. Ze hebben veel te veel schoenen

Tijd voor nog een schoenenkastje. De belangrijkste uitrusting voor lopers zijn natuurlijk de schoenen. En daar kan je er eigenlijk niet genoeg van hebben. Als je niet minsten 10 paar hardloopschoenen hebt moet je je bijna zorgen gaan maken.

5. Eten (te) veel koolhydraten

Vrienden bestellen dan misschien een salade met zalm, lopers gaan voor ander voer. In de training voor een marathon of ultra bestaat het dagelijkse dieet uit pasta, friet en broodjes. Kom maar door.

6. Lopen rond met WC-papier

Geen schaamte. Soms als je vertrekt voor een lange duurloop dan heb je nu eenmaal kans als je midden op de hei of in het bos staat, dat de WC niet meer te halen is. Gelukkig is er een plan B. Wat velletjes toiletpapier in je zak voorkomen toch dat je naarstig op zoek moet naar wat blaadjes op de grond.

7. Hebben een medaille om tijdens het ontbijt

Een wedstrijd uitlopen betekent een verdiende medaille. Dus die gaat ook de dag erop gewoon om tijdens het ontbijt. En de lunch. En het diner. En de volgende ochtend tijdens de vlucht naar huis. Naar kantoor op maandag... En misschien dinsdag.

8. Ze plakken hun tepels vast

We hebben allemaal wel eens iemand gehoord of gezien die last heeft van schurende tepels. Tot bloedens aan toe. Om dit leed - en de schaamte die er toch een beetje bij komt kijken - te voorkomen, plakken lopers hun tepels af met pleisters, medisch tape of Nipguards.

9. Sparen om te shoppen op de expo

Het geld groeit niet iedereen op de rug. Dus als er een expo in het vooruitzicht ligt, dan moet er worden gespaard voor onder andere felgekleurde veters, truien, sokken en gelletjes.

10. Ze gaan hardlopen als ze moe zijn

De meeste mensen ploffen op de bank met een zak chips en Netflix. Lopers niet. Moe? Energieloos? Een rondje lopen is het antwoord.

11. Missen wat teennagels

De snelste manier om een hardloper op het strand te herkennen, is te kijken naar de tenen. Wie mist er teennagels? Of bij wie zijn ze op z'n minst zwart? Loop je veel lange duurlopen dan heb je na verloop van tijd gegarandeerd uniek uitziende tenen.

12. Kijken vaker op Strava dan op Instagram

Vakantiefoto's en lekker eten is leuk om te zien hoor, maar het is pas echt genieten om te zien hoe perfect je splits waren afgelopen run. Rustdag? Dan moet er even ingelogd worden op Strava om te kijken hoe de sessies van vrienden zijn gegaan vandaag.

13. Ze lopen virtuele hardloopwedstrijden

Lopen blijven we toch, dus dan kunnen we er maar net zo goed een wedstrijd van maken. Alleen of niet. En als er na afloop alsnog een medaille of T-shirt wordt beloofd zijn we helemaal niet meer te houden.

14. Ze genieten van pijn en ongemak

Oke, een beetje raar is het wel, maar lopers houden nu eenmaal van een beetje ongemak in het leven. Iedereen kan iets makkelijk doen, dus laten we iets moeilijks proberen. Misschien doet het zeer, maar na afloop voelt het heerlijk.

15. Verstoppen hun spullen in de bosjes tijdens een rondje hardlopen

Autosleutels, jassen, bidons, toiletpapier, portemonnees. Lopers hebben een hoop mee te zeulen voor een hardlooptraining en soms is het gewoon makkelijker om al je spullen in een bosje te verstoppen en keihard te hopen dat het er nog ligt als je weer terugkomt. (bron)

Geen opmerkingen: