woensdag 16 juni 2021

Zo pak je als hardloper schuurplekken aan

Een branderig gevoel in je liezen, bloedende tepels of schrijnende oksels. De oorzaak: irritante wrijving

Hardlopen is een fantastische sport, maar soms schuurt er iets. Daar merk je meestal niets van tijdens het sporten, maar na afloop krijg je de rekening gepresenteerd; een branderig gevoel in je liezen, bloedende tepels of schrijnende oksels. De oorzaak: irritante wrijving.

Hoe ontstaat huidirritatie?

Huidirritatie is vrijwel altijd het gevolg van wrijving die wordt veroorzaakt door repeterend contact van materie op huid. Dat kan variëren van sportbroekjes tot hardloophemdjes, en van sportbeha’s tot hartslagbanden. Ook tepels kunnen vervelend schuren tegen shirtjes, een veelvoorkomend iets bij mannen. Veel vrouwen hebben daarentegen last van hun bovenbenen die langs elkaar schuren en schrijnende schuurplekken veroorzaken.

Is er een directe oplossing tegen schuurplekken?

We kennen allemaal middeltjes uit grootmoeders tijd die enige verlichting kunnen bieden tegen schuurplekken door het hardlopen, maar die hebben allemaal hun nadelen: talkpoeder stuift en is voor baby's, en vaseline is vet en geeft vlekken. De eigentijdse oplossing voor huidirritatie bestaat in verschillende vormen, van crème, tot tepelpleister, spray en balsem die je rechtstreeks op de huid kan aanbrengen. aan doen wat je het liefste doet: hardlopen.

Hoe werken de producten tegen schuren?

Producten die schuurplekken helpen voorkomen tijdens het hardlopen zorgen voor een onzichtbare barrière laag op je huid en voorkomen zo irritatie. Ook al blijven verschillende delen van de huid elkaar raken, het contactmoment verloopt gladjes en zonder frictie. Hetzelfde geldt voor huid-kleding contact, dat dankzij de spray niet resulteert in ruwe of schrijnende huidoppervlakken. (bron)

Geen opmerkingen: