vrijdag 19 november 2021

Aalten 3e Boekeldercross - 5 km - 27.00 min - 9e plaats M60

Als je iets minder op snelheid loopt, oog je toch wat ontspanner

Een historische Boekeldercross, nog nooit eerder hebben we maar 3 edities gehad. Maar het is echt de laatste keer. Een Boekeldercross zonder aanmoedigende ouders, verzorgers en supporters is geen cross. Daarom staan er maar liefst nog één keertje 40 vrijwilligers voor ons klaar om te knallen. Loop de benen uit je lijf, ren je longen vol met zuurstof, wees dankbaar dat je benen vollopen met zuur. Prijs de dag dat je je kapot zweet. Het is toch prachtig dat je überhaupt bij machte bent om te lopen, aldus een geplaatst bericht van Dave Posthumus een dag voor de wedstrijd op facebook. En zo is het natuurlijk maar net. Bedankt organisatie en vrijwilligers voor weer een prachtige editie, die door de corona perikelen, iets anders loopt dan we van tevoren hadden verwacht. Het is niet anders!

Vorige week heb ik, samen met Jelle, een mooie 2e Boekeldercross gelopen met een tijd van net boven de 28 minuten. Dit keer wil ik een vlakke wedstrijd- en een minuutje sneller lopen en dat betekent een tijd van ongeveer 5.25 minuten per kilometer. Ik doe dit bewust om langzaam weer iets meer snelheid in de benen te krijgen na de Marathon van Rotterdam. Dat betekent een iets hardere start dan een week eerder. Het weer is prachtig, gelukkig droog en niet te koud. Een paar honderd meter na de start gaan we vanaf de verharde Aladnaweg, langs de sloot in de richting van Klein Zwitserland. Dit is ook gelijk het slechtste gedeelte van het parcours en ook veel glibberiger dan een week geleden. Toch is het nog vrij goed te lopen, al moet je wel uitkijken waar je de voeten neer zet.

Als je iets langzamer loopt dan dat je eigenlijk kunt is toch ook wel heel lekker. Je loopt wat ontspannerder, de hartslag is wat lager en je hebt ook wat meer oog voor de omgeving. Onderaan de Gesinkbult geven Ina en mijn schoonmoeder me een aanmoediging en even later zitten de eerste 2 kilometer er al weer op. In het veld rond de watertoren trekt een lang lint voor me uit en dat is toch altijd een prachtig gezicht om naar te kijken. Net voor de 3e kilometer staat een lid van ASV Ellewick een muzikale reclame te maken voor hun Adventslauf op zaterdag 11 december. Als je kunt moet je beslist eens een keer mee doen aan dit leuke loopje, net over de grens bij Zwillbrock. 

Het 3e kilometerbordje passeer ik in 16.11 minuten en ik loop dus nog steeds mooi op schema. In de afdaling van de Welinkweg gaan me nog enkele lopers voorbij, maar ik blijf lekker mijn eigen tempo lopen. De laatste 2 kilometer gaan in 5.23 en 5.26 minuten en ik passeer de finish in precies 27.00 minuten. De doelstelling is behaald en ik wil zien of ik in de komende week voor me zelf nog een keer het parcours kan lopen, een 26-er zou dan mooi zijn!

1 opmerking:

Geert zei

Gelukt, vanmiddag een 26.35 minuten op de 5 kilometer gelopen!