dinsdag 16 november 2021

Zevenheuvelenloop en nacht gaan niet door

2016, met een mooie groep Avajanen

De NN Zevenheuvelenloop en NN Zevenheuvelennacht van komend weekend zijn afgelast. Na het bekendmaken van de jongste coronamaatregelen afgelopen weekend en het hoge aantal besmettingen is intensief overlegd tussen de gemeenten, veiligheidsdiensten, organisatie en sponsoren, of, en in welke vorm de loop door zou kunnen gaan. Hieruit is geconcludeerd dat doorgang niet verantwoord is. Daarom is door de gemeente Nijmegen, mede op basis van een negatief advies van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), het besluit genomen de NN Zevenheuvelenloop, de NN Zevenheuvelennacht en de Mini Zevenheuvelenloop niet door te laten gaan.

Burgemeester Bruls is teleurgesteld, maar ook realistisch: “We zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest om de mogelijkheden in kaart te brengen, maar in de huidige situatie kon helaas alleen de conclusie worden getrokken dat doorgang van het evenement momenteel niet verantwoord is.  Al die mensen die door de straten hardlopen, de lengte van het parcours en daarmee de praktische onmogelijkheid om publiek te reguleren, bleken in combinatie met de geldende coronamaatregelen niet realistisch. Vandaar dat we in samenspraak met de organisatie en de gemeente Berg en Dal hebben besloten de loop niet door te laten gaan”.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We hebben er echt alles aan gedaan om een veilige NN Zevenheuvelenloop neer te zetten. Onze dankbaarheid gaat uit naar de gemeente Nijmegen voor al hun inzet en natuurlijk ook naar iedereen die ons tot het laatste moment gesteund heeft in onze zoektocht naar een veilige editie. We voelen mee met de teleurgestelde lopers die uitkeken naar onze herfstklassieker. Na de afhandeling van de afgelasting, komt er voor ons een moment om bij te komen. Daarna richten we ons op de Alfa Laval Stevensloop.”

De organisatie gaat zich nu buigen over de afhandeling met sponsoren, leveranciers, lopers en andere betrokkenen. Ingeschreven lopers ontvangen volgende week bericht over retournering van een deel van het inschrijfgeld. (bron)

Geen opmerkingen: