woensdag 10 november 2021

Boekeldercross AVA'70: QR-proof

Deelnemers boven de 18 jaar werden verplicht om hun QR-code te laten scannen

Na uitvoerig en koortsachtig overleg, besloot de organisatie van de Boekeldercross over te gaan tot een ingrijpende maatregel. Deelnemers boven de 18 jaar werden verplicht om hun QR-code te laten scannen en in ruil voor een groen vinkje kreeg men een geel armbandje. Deze maatregel gold tevens voor toeschouwers, die in de hardlooparena de atleten in actie wilden zien. Er moet snel geschakeld worden en in rap tempo werd er een drietal teams samengesteld, die belast werden met de controle-werkzaamheden. Natuurlijk was er vooraf de nodige spanning, hoe dit in de praktijk uit zou gaan pakken. In totaal werden er 490 controles gedaan en ook 490 bandjes uitgedeeld. Opvallend was eigenlijk, dat iedereen via social media goed geïnformeerd bleek te zijn en met de QR-code in de hand al bij de controle aan kwam lopen.

De organisatie  toonde zich na de 2e ronde van de Boekeldercrosscompetitie uitermate tevreden met het verloop van de QR-controle. Dit werd bevestigd door de check door enkele BOA`s, die uitstekend te spreken waren waren over de wijze waarop alles door AVA`70 i.s.m. met Esther en Andries Ulderink van `t Romienendal georganiseerd was. Omdat er veel meer deelnemers waren, dan bij de eerste etappe, kan gerust de conclusie worden getrokken, dat de genomen maatregel absoluut niet van invloed bleek op het totale deelnemersveld.

Ook de komende 2 wedstrijden (13 en 20 november a.s.) zal de QR-code getoond moeten worden en levert een groen vinkje een kleurig armbandje op…..(FR)  

Geen opmerkingen: