woensdag 12 januari 2022

Rotterdam, we komen er weer aan!

40e Marathon van Rotterdam op 24 oktober 2021
Op 10 april 2022 vindt de 41e editie plaats van de marathon in Rotterdam. Terwijl we eind oktober er ook eentje hebben gehad! Het zijn rare tijden… 

Met een mooie groep hebben we voor de Rotterdamse marathon 2020 getraind. Zo’n twee jaar geleden zijn we begonnen met een pittig schema, lange duurlopen, meters maken. De een deed het in z’n uppie, de ander met z’n cluppie. Al gauw, tijdens de voorbereiding, bleek dat corona roet in het Rotterdamse eten gooide: de marathon werd verzet naar oktober 2020. Nou ja, dan maar stug doortrainen. Ook oktober 2020 ging ‘em niet worden. De organisatie durfde het niet aan om zo’n grote mensenmassa – een slordige 50.000 lopers in het marathonweekend – te ontvangen en huisvesten.

En daar stonden we dan, met 1.500 trainingskilometers in de benen en een drop an de neuze. Sommige köppigen, waaronder ik, hebben de marathon individueel gelopen. Een bijzondere ervaring, maar is toch anders…

 

Er gloorde gelukkig licht aan de corona-horizon: zo rond de zomer van 2021 vernamen we dat Rotterdam allicht in oktober door zou kunnen gaan. Zou het dan toch? Met een wat uitgedund groepje werd de training weer opgepakt. Wegkapitein Wim Brinkman zette enkele mooi lange duurlopen uit en we pakten de draad weer op! Op 24 oktober 2021 was het zover: met een bus vol naar Rotterdam, een prachtige ervaring!

 

Nou ja, prachtig…Voor velen wel ja. Er werden prachtige tijden gelopen, mooie ervaringen opgedaan, er werden grenzen verlegd. Er werd ook pijn geleden. Onder andere door mij. Nu heb ik misschien niet zo’n hoge pijngrens, maar tijdens het laatste uur van de marathon jankte de kramp door de benen. Toen ik de Coolsingel opkwam rennen, onder luid gejuich, dacht ik: ”Dit moet beter, volgend jaar ga ik terug”.

 

Tijdens de afterparty bij Leuven, een weekje na het Rotterdamse avontuur, werd er al druk gespeculeerd en gelobbyd. De ene na de andere aanmelding kwam binnen, enigszins overmoedig door het royale drankgebruik allicht. Overmoed of niet, we hebben inmiddels een mooi groepje van 15-20 hardlopers bij elkaar die op 10 april 2022 weer een poging willen wagen in Rotterdam!

 

Over een kleine 3 maanden is het dus zover. Er moet dus getraind worden! Met behulp van Henk Mengers – Henk bedankt! – heb ik een trainingsschema opgesteld. Voor de lange duurlopen is er een agenda opgesteld en diverse teamleden en meefietsers hebben zich al gemeld om een mooie route uit te zetten en te begeleiden. Op deze site van coach Geert en de facebookpagina van AVA’70 gaan we kenbaar maken hoe we de zondagse duurlopen gaan invullen. Misschien zijn er atleten die mee willen lopen, gedeelde smart is immers dubbele vreugd. Uiteraard houden we ons aan de corona-richtlijnen voor het buiten sporten. Op moment van schrijven mag je maximaal met 2 personen en begeleider samen rennen.

 

De eerste gezamenlijke duurloop voor de maratongroep is zondag 16 januari. We vertrekken 08.00 uur van het AVA terrein naar Geitenkaasboerderij De Brömmels, Meerdinkweg 5, Winterswijk-Woold. Hier begint het Achterwooldse Klompenpad, van 18 km. Dit pad is goed bewegwijzerd en is goed twee – aan – twee te lopen. Als je mee wilt lopen of als je je wilt opgeven voor de marathongroep, doe dan even een berichtje via deze site of een berichtje naar Rinke (0612939680).


Rinke ter Haar

Geen opmerkingen: