woensdag 15 maart 2023

Het weekend van 10, 11 en 12 maart 2023

De heer DJ. R uit Groenlo en de heer W.B uit Aalten

Soms heb je van die weekenden, waarin niets gebeurt, en voordat je er erg in hebt is het alweer maandagmorgen. Maar het kan ook soms heel anders lopen, je bedenkt je iets van tevoren, maar niets gaat zoals het bedacht is. Het weekend van 11 en 12 maart was er weer zo een. De weersvoorspellingen gaven op donderdag al niet veel goeds aan het weekend. En het gezegde: Maart roert zijn staart, werd op vrijdagavond nog maar eens bevestigt. De afgelopen wintermaanden (of was het al voorjaar?) geen sneeuw gezien, maar op vrijdagavond werden we toch verrast met een dun laagje witte poeder. Voor de buiten speel groep van Andre B, was dit misschien wel de kers op de taart, want als de afstand nog geen uitdaging mocht zijn, dan waren het deze onverwachtse weersomstandigheden wel. Schitterende plaatjes gezien van de Sallandtrail, en het blijkt maar weer, hoe mooi het dicht bij huis ook kan zijn.

Gelukkig was het op zaterdagmiddag een heel ander weer plaatje. Op de AVA-baan was nl het jaarlijkse feestje van Track &Field Run. Alles deze middag was bijna zon "geel", op een enkele verdwaalde vreemdeling na. Jammer genoeg, wordt dit steeds meer een onderling AVA-feestje, en zien we weinig atleten van andere verenigingen aan de start staan. En het had nog wel de grote finale moeten worden van de Achterhoek cup. Hoewel hier ook nauwelijks ruchtbaarheid is aangegeven, laat staan dat ergens het tussen klassement bekend was. Hoe kan dit toch ? Zou het komen omdat er ook bij andere wedstrijden steeds minder AVA -geel te zien is? Ging je eerder met auto s vol naar bv Beek, Doetinchem, of zelfs NIjverdal, nu schrik je bijna als, je bij een wedstrijd een AVA'70 lid tegenkomt. Op zaterdag 13 mei is er bij Argo weer de BAX 5x5 estafetteloop, een mooie gelegenheid om weer eens met vele Ava-lopers aan de start te staan.

Zelf hebben Dirk Jan Robbe en ondergetekende op zondagmorgen in Hengelo (O) gelopen bij de Woolderesloop. Dit is een hele mooie loop op 4 zondagmorgens, 2x in januari, 1x in februari en 1x in maart. Veel lopers gebruiken deze wedstrijden als voorbereiding voor bv de Halve marathon van Hengelo (ook een aanrader) of voor Enschede. Je kunt kiezen uit 3 afstanden, en er wordt een klassement gemaakt, maar je kunt ook gewoon per keer mee lopen. Over de N18 en op zondagmorgen ben je met een 40 minuten op plaats van bestemming. Er is genoeg parkeerplek, kleedruimte en douchevoorziening aanwezig en dat allemaal op loopafstand. Het is echt een aanrader om eens een keer te lopen. Zo, wie, zo is het wel eens goed, om als loper eens veel meer te gaan kijken richting Twente, er zijn daar zo leuke kleinschalige wedstrijden, en je komt nog eens in een ander omgeving.

Maar!!!!!!! Bijna was dit mooie betoog helemaal niet nodig geweest. Want zaterdagmorgen rond 10 uur vond er een merkwaardig ongeval plaats aan de Ruurloseweg in Groenlo ter hoogte van de bushalte. Volgens ooggetuigen was er het volgende gebeurt: Na het wekelijkse hardlooprondje van de heer DJ. R uit Groenlo en de heer W.B uit Aalten, waren net aan het bijkomen van een zeer snelle laatste kilometer. De heer DJ. R, hapte naar adem en hing bijna met zijn kin op zijn schoenveters, toen er van uit de richting van de rotonde, bij het tankstation, een donkere SUV aan kwam rijden. De heer DJ. R liep aan de linker kant van de weg op het fiets gedeelte en was net weer een beetje rechtop gaan staan. De auto raakte De heer DJ. R, aan zijn rechter elle boog. Wat er toen gebeurde, maar vooral welke taal er toen te horen was, is met geen pen te beschrijven. Zelfs in Voor-Beltrum en bij Erve Kots blijkt het te zijn gehoord. De automobilist koos wijselijk eieren voor zijn geld en reed nog harder door, om erger te voorkomen. De heer DJ. R had gelukkig geen blijvend letsel of het moet iets zijn geweest van zijn echo? En het bleek dat hij opeens wonderbaarlijk snel over zijn vermoeidheid van de laatste kilometer heen was. 

Na een korte evaluatie, een kop thee en veel suiker, was alles weer goed, en konden we rustig op de zondagmorgen naar Hengelo. Al met al weer een mooi, afwisselend en sportief weekend. Nog maar 5 nachtjes slapen, en dan is het alweer weekend. IK verheug me er nu alweer op.

Wim Brinkman

Geen opmerkingen: