zaterdag 25 maart 2023

Gelselaar 5e Gaanzeloop 10 km - 51.34 min - 27e plaats

Enkele seconden na de finish van de 10 kilometer 

Op de facebook pagina van de Gaanzeloop wordt de wedstrijd als volgt aangekondigd; mooie ouderwetse routes door het schitterende Gelderse coulisselandschap, langs oude boerderijtjes en over paden en wegen waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. De start en finish vinden plaats op het voetbalveld in Gelselaar, een prachtig dorp dat tot beschermd dorpsgezicht is benoemd. Dit beeld komt ook aardig overeen met de werkelijkheid. Ik heb er nog nooit gelopen maar het is een prachtige omgeving om enkele uren te verblijven. 

Gelselaar is één van de drie kerkdorpen die behoren bij Borculo. Het telt nog geen 700 inwoners maar deze dag komen er toch ruim 150 bezoekers bij. Het Gelderse kerkdorp is gelegen aan de grens met de provincie Overijssel.Vanaf het najaar van 2016 wordt de Gaanzeloop georganiseerd door de zich steeds meer tot omnisportvereniging ontwikkelende Eerste Gelselaarse Voetbal Vereniging (EGVV). 

Na een mooi ritje door het Achterhoekse landschap komen we ruimschoots op tijd aan in Gelselaar. Het regent op dat moment zo hard, dat we besluiten om nog maar even in de auto te blijven schuilen en volgens de buienradar kan het vanmiddag ook nog wel even blijven regenen. Na een oponthoud van nog geen 10 minuten gaan we toch maar in de richting van de sportvelden en komen daar al verschillende AVAjanen tegen.

Het is meer dan drie jaar geleden dat ik een officiele 10 kilometer wedstrijd (Snertloop in Dinxperlo) heb gelopen. Dit als voorbereiding op de Marathon van Rotterdam, die echter verschillende keren door Covid 19 werd uitgesteld. Ik besluit dan ook om vandaag wat rustiger te starten, met kilometertijden van net onder de 5 minuten. Vanaf de 4e kilometer wordt het al harder werken en zit ik er al boven en dit zal ook tot de finish zo blijven. Toch ben ik blij met deze tijd en misschien zit er in de toekomst nog wel weer een lichte verbetering in.

Geen opmerkingen: