zaterdag 18 maart 2023

Aalten 7e Track&Field Run 5 km - 24.14 min - 36e plaats

Prachtige weersomstandigheden tijdens de Track&Field Run
De avond voor de Track&Field Run wordt Nederland 'overvallen' door Koning Winter. Lichte tot matige sneeuwbuien en een verraderlijke gladheid teisteren sommige delen van het land. Hoe anders is het ruim 15 uur later met de start van de zevende editie van deze loop, die georganiseerd wordt door de jeugd van AVA'70. De zon staat hoog aan de hemel en de lente lijkt op komst. Een korte broek en een T-shirt is voor de meeste deelnemers meer dan voldoende. 

Het doel voor vandaag is om weer in de richting van de 25 minuten (Engbergenloop 26.07 min) te gaan en het liefst er nog iets doorheen. Voor de wedstrijd loop ik al in de richting van het Walfortbos maar kom er dan al snel achter dat handschoenen en een extra thermoshirt niet echt nodig zijn. Gelukkig heb ik daarna nog tijd genoeg om de 'wedstrijdkleding' in orde te maken.

Om exact 14.00 uur klinkt het startschot voor de langste afstand van vandaag, de 5 kilometer. De belangstelling hiervoor valt iets tegen, maar toch trekt er een langgerekt lint van atleten over de Hamelandbaan in de richting van havezathe het Walfort. Net achter de middenmoot loop ik mooi mijn kilometers mee en krijg ongeveer halverwege de wedstrijd al het idee dat een tijd van onder de 25 minuten er vandaag weer inzit.

Als we het bos weer uit zijn, lopen we in één lange rechte lijn in de richting van de AVA'70 accommodatie. Op het middenterrein moet nog een slakker ronde van ongeveer 500 meter worden afgelegd, waarbij de organisatie een parcours heeft opgebouwd met boomstammen, banken en een pittige draai in de verspringbak. Op sommige stukken sta je dan ook bijna stil. De kop van de spectaculaire opening van het wedstrijdseizoen van onze vereniging is er weer af!

Geen opmerkingen: