zondag 26 maart 2023

Verslag van de Circuit Run in Zandvoort?

Jelle Hubers (links) en Leon Veldhuis

Op zondag 26 maart werd in Zandvoort de jaarlijkse Circuit Run georganiseerd. Vanuit Aalten reisden enkele atleten af om zich op dit pittige parcours te meten met vele duizenden enthousiaste mede-runners. Gekozen kon worden uit 4km, 12 km of 10 Engelse Mijl (16,1 km).

Jelle Hubers en Leon Veldhuis pakten in de vroege ochtend de trein richting Zandvoort voor hun race van 12 km. Waar het vorig jaar een stralende zonnige dag met ca 15 graden was, was het dit keer een grijze dag met een frisse wind en onderweg plensden diverse buien op de ruiten van de trein. Echter eenmaal in Zandvoort aangekomen was het droog, en los van de stevige bries was er niets te klagen over het weertje aldaar. Na het wedstrijdtenue te hebben aangetrokken werd het startnummer opgespeld en liepen de atleten naar de pitstraat van waaruit het startschot klonk.

De afspraak was om vooral rustig aan beginnen en dan zien we wel wat er vandaag in het vat zit. Jelle nam het voortouw de eerste kilometer en Leon kon hem maar moeilijk bij benen tijdens de ronde op het circuit. Maar na ca 3 km kwam Leon beter op stoom en wist hij het tempo heel vlak rond de 5m45/km te houden. Jelle liep vlak achter Leon aan en bleek het vooral bij de beklimming van de duin en met de tegenwind de laatste paar km wat zwaar te hebben. Uiteindelijk finishten beide heren in een tijd waar ze zelf dik tevreden mee waren! Dus na afloop werd er op het circuit een welverdiend drankje genuttigd. Bij strandpaviljoen werd nog even teruggeblikt op de prestaties alvorens het tweetal begon aan de treinreis richting Aalten.

Het allersnelste sprintje van de dag vond plaats op Amsterdam Centraal omdat de heren welgeteld 2 minuten overstaptijd hadden om op het juiste perron terecht te komen. Uiteindelijk lukte dit en daarna konden de pootjes hoog, met voor de inwendige mens nog wat aansterkende versnaperingen. Het was wederom een pittige maar prachtige loop en de heren kijken alweer uit naar de volgende editie!

Vanuit Aalten waren er ook nog een paar atleten die gezien de reisafstand al op zaterdag waren gearriveerd.

Uitslagen:

4 km: Sven Meinen 14.57, Lars Meinen 16.03, Tygo Berendsen 20.49

12 km: Leon Veldhuis 1.08.41, Jelle Hubers 1.13.39

10 Mijl: Twan Meinen 1.11.46, Rudi Meinen 1.12.02

Sportieve groet,

Leon Veldhuis

van links naar rechts Rudi, Twan, Sven en Lars Meinen

Geen opmerkingen: