zondag 5 maart 2023

Verslag van de Achtkastelenloop in Vorden

Een gezellige drukte in de sporthal

Koen Vossers op weg terug in Vorden

Door Benno Stevering

VORDEN – Na een periode van herstel van botbreuken na een ongeluk met de racefiets in 2020 en flinke trainingsarbeid is Koen Vossers uit het Gelderse Hengelo weer op de weg terug. Vossers pakte zondagmiddag  de winst op het gecertificeerde parcours van de Elbrink Groen en Bloem 10 kilometer wedstrijdloop en realiseerde een eindtijd van 33.07 minuten. Hiermee was hij 1,5 minuut sneller dan de nummer twee, Seb Wiggerman uit Deventer. Vossers liet met deze tijd zien duidelijk weer trainingsdiscipline te tonen in zijn grote interesse voor de atletieksport. Bij de vrouwen heerste Eline Thijssen uit Nijmegen in 39.21 minuten. 

Het vlotte parcours kende weinig hoogteverschillen, verliep grotendeels over asfaltwegen, soms ook over nostalgische klinkertjes en verharde fietspaden. Ingmar Neple uit Goor won de Gravin van Vorden 21,1 kilometer in 1.13.01 uur, terwijl bij de vrouwen triatlete Dorothe Vrieze uit Zelhem de dienst uitmaakte en met de eerste prijs naar huis ging in 1.32.02 uur. 

Op de langste afstand, de 30 kilometer Running Center wedstrijdloop pakte Jorn Jansman uit Holten de eerste prijs in 1.42.27 uur. Christina den Dunnen uit Zwolle was de rapste vrouw in 1.52.16 uur. 

Veel hardlopers gebruikten de 30 kilometer als ideale voorbereiding op de marathon van Rotterdam en Enschede, maar ook op de kortere afstanden waren zeker beslist de moeite waard waaronder het gecertificeerde tien kilometer parcours.

Geen opmerkingen: