vrijdag 16 augustus 2024

Hans Monasso is er bij op de Beeklaan!

Hans Monasso

37 keer liep ik in mijn Strava carrière de Beeklaan op. En dan lees ik afgelopen woensdag op de website van Geert een smekend stuk van Rinke of we ons alsjeblieft niet op willen geven voor het moordende evenement "koning van de Beeklaan" omdat de man die onlangs de handdoek in de ring gooide bij de A-groep nog een keer zijn kunstje wil laten zien. Vierhonderd negenennegentig keer heeft hij er op geoefend en zichzelf daarmee een thuisvoordeel verschaft net zoals de Franse BMX'ers die drie jaar tijd hadden om de baan met de ogen dicht te kunnen fietsen. Het maakt je onverslaanbaar.

Ondanks dat thuisvoordeel ga ik in elk geval de uitdaging aan. Het is dat mijn start zo beroerd is, maar ik weet zeker dat wanneer ik die goed op orde zou hebben, dat ik het verschil misschien wel in mijn voordeel zou kunnen beslechten.

Sowieso moeten we Rinke een grote opkomst gunnen. Het is toch de man die zorgt voor de slagroom op de taart bij tal van mede door hem bedachte activiteiten. Soms is hij de weg een beetje kwijt wanneer hij al neuriënd de ene liefde met de andere wil combineren maar evenementen zoals de 7-bultenloop, de sponsoring van de Walfortloop en deze spectaculaire koning van de Beeklaan dagen de hardloop gemeenschap toch uit om tot grootse prestaties te komen.

Ik heb er dan wel niet specifiek voor getraind, ik heb het afgelopen jaar wel de nodige hoogtemeters gemaakt en hoop dit jaar een mooie prestatie neer te zetten op de Beeklaan. Een PRetje zou fijn zijn. Tot 23 augustus Rinke!

Hans Monasso

Geen opmerkingen: