woensdag 14 augustus 2024

King / Queen of the Beeklaan – wie durft?

Rinke ter Haar, al 499x de Beeklaan op

Dit weekend won Sifan Hassan op magistrale wijze de Olympische marathon. Haar programma werd door deskundigen als onmogelijk beschouwd. Knallen op de 5 km, de 10 km én de marathon: onmogelijk. Sifan reageerde hier bescheiden op: “Ik ben niet bijzonder, maar ik durf het te doen”. Het gerucht gaat nu dat ze zich ook op wil geven voor de Queen van de Beeklaan… 

Sifan haalde al eerder op X de beroemde quote van Mohamed Ali aan: “If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough”. Ze heeft haar dromen op zondag op onvergetelijke wijze waar gemaakt! 

Nu de droom “King of the Beeklaan”. Of Queen. Wie droomt daar nu niet van? De sprintwedstrijd man tegen man, vrouw tegen vrouw. Het is blijkbaar toch best een spannende wedstrijd, want veel hardlopers ervaren een opgeef-drempel, heb ik zo het idee. Als je bijvoorbeeld bij de Boekeldercross kijkt, is er van zo’n drempel geen sprake. Honderden doen er mee. Ze betalen er zelfs voor! Rennen een paar rondjes door de blubber, winnen niet – op eentje na dan – en gaan met de drek in de nek weer naar huis. King / Queen of the Beeklaan daarentegen: kost niks, maakt deel uit van een superspannende wedstrijd en na de wedstrijd genuuglijk afpilsen! Kost ook niks! 

Op dit moment is de finale bij de dames al bekend: er hebben zich al 2 dames opgegeven. Ingrid van Zolingen, de ijzersterke alleskunner tegen Ilse Luijmes, de rappe captain van AZSV Dames 2. Waar zijn de Queens van de vorige jaren? Waar zijn de dames van de A? Van de B? De rest van Dames 2? Waar is Dames 1? En 3, 4 en 5? Dames, durf te dromen en pak die titel! 

Er hebben zich al 10 heren opgegeven. Bij een beetje gunstige loting ruik ik kansen op de finale! Joost Lammers is natuurlijk zwaar favoriet, maar kan hij ook tegen deze druk? Als hij in de eerste ronde tegen Mick Wagener moet, loopt hij zich al helemaal in het zuur. Als ik dan in de 2e ronde tegen een tot de nok toe vol met lactaat gevulde Joost moet, zie ik dat wel zitten. Iets met 2 vingers in de neus zeg maar… 

Waar is de familie Rudi Meinen? Hok 100B? Waar is AZSV Heren 2? Captain Bram Wevers zal toch wel voor revanche gaan? Hij is sterker dan ooit! Waar zijn de sprintkanonnen van AVAZSV? Kom op heren! Of does de Beeklaan scares you? 

Mijn Beeklaan-training zit erop. Zoals jullie weten is de Beeklaan een zogenaamd Strava segment. Afgelopen maandag heb ik dit segment voor de 499e gepakt. Zolang ik op Strava zit – sinds 2015 – heb ik dus 499 keer deze meedogenloze kuitenbijter getrotseerd. Zo’n 125 km de bult op, een kleine 4 km aan hoogtemeters. Ik ben er dus klaar voor! Vrijdag de 23e pak ik de 500e keer. Hopelijk onder feestelijke omstandigheden. En dan nog een keer, en nog een keer! Ik blijf dromen, wie houdt me tegen! 

Geef je op, vóór woensdag 21 augustus. Niet omdat je bijzonder bent, maar gewoon omdat je het durft te doen! 

Sportieve groet, 

Rinke ter Haar, voormalig en aanstaande King of the Beeklaan

Geen opmerkingen: