maandag 2 september 2024

Aankondiging van de Sponsorloop voor Oriolus (TommyBeusRun) in Winterswijk

21 september aanvang 14.00 uur

In het kader van het 40 jaar bestaan van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zal er op zaterdag, 21 september een vitaliteits evenement gehouden worden. Eén onderdeel hiervan is een recreatieve sponsor hardloopwedstrijd voor jong en oud.

Hiermee wordt geld opgehaald voor IPSO centrum Oriolus-Achterhoek in Winterswijk. Oriolus is een plek voor mensen met en na kanker, hun naasten en nabestaanden, om op een laagdrempelige wijze op zoek te gaan naar wat zij nodig hebben op het gebied van aanvullende zorg. Oriolus heeft een laagdrempelige inloopfunctie, organiseert voorlichtingsbijeenkomsten en activiteiten. Oriolus wil met het opgehaalde geld meer bewegingsactiviteiten aanbieden voor de lotgenoten doelgroep.  

De samenwerking met SKB en de TommyBeusRun kwam tot stand doordat Tom van Beusekom (naamgever) een aantal jaren zowel bij SKB in behandeling is geweest als bij Oriolus deel heeft genomen aan activiteiten. Tom van Beusekom was een regionale topatleet in de Liemers en heeft in mei 2021 te horen gekregen, dat hij uitgezaaide slokdarmkanker heeft. Hij wilde, ondanks zijn ziekte, nog een aantal zaken realiseren. In 2022 heeft hij een sponsorloop gehouden in zijn woonplaats Bredevoort, waar geld werd opgehaald voor zijn hardloopgroep onder leiding van Titus Fierkens en voor het KWF.

Daarnaast heeft hij zijn leven en met name zijn ziekteproces kanker opgeschreven in een boek, ‘De Dubbele Marathon’. Tom is voor behandeling frequent in het SKB geweest en heeft ism Oriolus een AYA groep opgericht in Winterswijk voor jonge kankerpatiënten. Deze patiëntengroep had volgens hem te weinig aandacht, er is aandacht voor kinderen en ouderen, maar zijn leeftijdscategorie viel overal buiten.  Daarnaast miste hij  beweging voor mensen met kanker in Oost-Achterhoek.

Op 9 januari 2024 is Tom overleden, maar hij had de basis al gelegd voor deze sponsorloop voor Oriolus in Winterswijk. Sporten, bewegen in het algemeen was voor hem belangrijk en Tom vond dat dit onvoldoende aanwezig was en wilde hiervoor geld inzamelen middels een sponsorloop. In zijn gedachtengoed willen Paula Verwaaijen (zijn vrouw) en Jos van Beusekom (vader) deze sponsorloop verder vorm geven ism SKB in Winterswijk.

De sponsorloop begint om 14:00 uur met de kidsloop over 500 en gevolgd door de 1000 meter. Dit traject gaat geheel over het parkeerterrein van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.  Om 14:30 uur is er een gezamenlijke start van de 5 en 10 km.Het parcours  loopt zowel binnen als buiten het Streekziekenhuis. 

Klik voor meer informatie op de volgende links

info

inschrijven

deelnemers

Geen opmerkingen: