zaterdag 14 september 2024

Varsseveld 12e Kramp Run 5 km - 23.22 min - 6e plaats M60

De deelnemers van Estinea aan de 12e Kramp Run
Als ik rond 16.15 uur mijn startnummer op het werk in Varsseveld op haal is het erg warm en tikken de temperaturen de 27 graden aan. Ik vind dit heerlijk weer om een rustig duurloopje te doen maar voor een wedstrijd is dit toch echt te warm. Maar goed iedereen heeft er last van en als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat en zullen enkele minuten meer ook niet zoveel uitmaken. Mijn collega van Estinea speelt er goed op in en er staat genoeg drank klaar op tafel om het vochtgehalte op peil te houden.

Na de jaarlijkse foto in de tuin lopen we met het grootste gedeelte het rondje al een keer, terwijl Frank op zoek gaat naar onze zevende deelnemer. Hij is ieder jaar netjes op tijd maar deze keer ontbreekt hij op het afgesproken tijdstip. Op het moment dat het startschot gaat, wordt hij aan de kant gesignaleerd maar is het shirt net aan een collega gegeven en moet hij dus dit jaar maar een keer toe kijken. Hier wordt verder ook geen probleem van gemaakt en hopenlijk is hij het volgende jaar weer van de partij.

Rond de 700 deelenemers vertrekken voor hun 5 kilometer recreantenrun en een bonte stoet van sportievelingen loopt in de richting van de fabriekshallen van de bedrijven van Svedex en Kramp. In de hallen is het gelukkig erg koel en heerlijk om te lopen. Net na de tweede hal staan enkele vrijwilligers met water klaar en ik maak er al dankbaar gebruik van, we zijn net een kilometer op weg. Ik loop een stukje op met Julia Roos maar laat haar na een paar honderd meter maar gaan. De eerste ronde kom ik door in 11.22 minuten en dit is boven verwachting en het gaat lekker.

In de tweede ronde moet ik het toch wel wat bekopen en wordt de warmte nog beter voelbaar, vooral op de stukken waar je recht tegen de zon in loopt. Clubgenote Denise van der Donk komt naast me lopen, gaat me voorbij en enkele meters verder gaat ze zelfs aan de wandel. Even later kan ze haar weg gelukkig vervolgen. De laatste ronde gaat in precies 12 minuten en ik kom in een voor mij doen keurige 23.22 minuten over de finish. Een goede tijd, gezien de weersomstandigheden!

Geen opmerkingen: