vrijdag 2 november 2007

Rhenen Bergrace by Night 7,6 km – 30,13 min – 4e Plaats 45+

Rhenen Bergrace by Night
Ruim op tijd waren Theo, Heidi en ik aanwezig in Ouwehands Dierenpark in Rhenen om onze startnummers op te halen. Daarna vertrokken we met een bus richting onze startlocatie. Ik heb al veel wedstrijden gelopen maar nog nooit had ik aan een wedstrijd deelgenomen die zo laat op de avond begon. Na de warming-up op de Markt in Wageningen, met veel muziek en een gezellige sfeer, starten om precies 22.00 uur eerst de vrouwen aan de Bergrace by Night.

Tien minuten later mochten wij van start om de 7,6 kilometer van Wageningen naar Rhenen te lopen. Na de eerste kilometer in de verlichte binnenstad, loop je de donkere dijk op. Dat was wel even wennen maar het was goed te doen. Niet veel later haal je de eerste vrouwen in, die soms met zijn vieren naast elkaar liepen. Dat was wel even uitkijken omdat je dan soms bijna in de berm moest passeren.

De laatste kilometer is het mooiste gedeelte. Je loopt dan de Grebbeberg op, die aan beide kanten verlicht is met honderden waxine lichtjes wat een prachtig gezicht is. Net boven het half uur kwam ik tevreden over de finish.

Theo Stronks liep een tijd van 35,54 minuten, die hem een derde plaats in zijn categorie opleverde. Heidi Wohlan liep een tijd van 47,10 minuten. Na afloop was er in het Jungle restaurant nog een gezellige sfeer met live muziek en hebben we ook nog even de 12,6 kilometer lopers van AVA’70 aangemoedigd. Om bijna half twee 's nachts reden we het dorp Aalten weer in.








Geen opmerkingen: