vrijdag 18 maart 2011

Wanneer wordt er een besluit genomen?

Wanneer wordt er een besluit over de nieuwe baan genomen?
Onderstaand verhaal is de visie van de voorzitter van atletiekvereniging AVA'70 Jan Rademaker op de Aaltense politiek met betrekking tot het komen van een oplossing voor de accommodatie problemen.

Beste mensen en anderen die dit lezen,

Voorzitter van een vereniging ben je niet om politieke uitspraken te doen. Hier ben ik mij terdege van bewust, maar soms kunnen er redenen zijn waardoor je denkt dit toch te moeten gaan doen. Hierbij wil ik wel aantekenen dit te doen op persoonlijke titel en niet als bestuur van onze vereniging. De Provinciale Statenverkiezingen liggen inmiddels achter ons dus van beïnvloeding van stemgedrag kan geen sprake meer zijn. Ook heb ik niet de illusie zoveel invloed te hebben.

Sinds voorjaar 2007 zijn wij, als atletiekvereniging AVA"70, in overleg met de Aaltense politiek voor een oplossing van onze accommodatie problemen. Ondanks verschillende toezeggingen zijn wij nog geen steek verder. Waar blijft de politieke geloofwaardigheid  in de gemeente Aalten. In deze 4 jaar ben ik bij verschillende raadsvergaderingen en ronde tafelgesprekken aanwezig geweest, veelal wanneer er een sportthema op de raadsagenda stond. Maar ook o.a. tijdens de discussie over het thema

Op één van de momenten dat er gelegenheid was om in te spreken heb ik mijn visie gegeven over leiderschap. Een citaat uit deze inspraak luidt managen is de dingen goed doen maar leiderschap is de goede dingen (durven) doen. Naar mijn mening ligt hier de kern van het probleem er worden door de politiek in Aalten geen of halve besluiten genomen.

Dit betekent dat het nemen van besluiten wordt uitgesteld, in mijn optiek geen teken van leiderschap. Van volksvertegenwoordigers mag toch leiderschap worden verwacht. Wat mij in de raadsvergaderingen het meest opvalt is dat de partijen en met name, ik noem het toch even, de Progressieve partij wel in staat zijn om voor elke oplossing wel 10 problemen te bedenken.

Progressief heeft volgens mij een andere betekenis. Als voorbeeld: jarenlang is er overigens terecht gevraagd om een sportnota, deze nota is vorig jaar door de raad vastgesteld en tijdens de raadsvergadering over privatisering AZSV wordt weer over  de inhoud gezeurd. Waarna wethouder Kok terecht opmerkt die hebben we toch gezamenlijk vastgesteld. Ik bedoel maar hoe moeilijk kun je het je zelf maken. Als collega sportvereniging wil ik AZSV hierbij feliciteren met het resultaat "volledige privatisering"..

Echter de politieke discussie hierover en de inhoud van het besluit bevestigt naar ik meen bovenstaande visie.
Eind 2010 hebben wij middels een burgerinitiatief duidelijkheid gevraagd aan de raad over accommodatie problematiek AVA'70. En ook daar merk je gebrek aan leiderschap met als gevolg vertraging van de besluitvorming.  Inmiddels is heb ik vernomen dat dit burgerinitiatief vooralsnog niet op de raadsagenda wordt gezet maar wordt afgehandeld als raadsmededeling.

Uit bovenstaande zou je af kunnen leiden doet AVA dan zelf niets. Ik ben ervan overtuigd dat wij de afgelopen 4 jaar gedaan hebben wat mogelijk was. Wat er uiteindelijk ook uit de politieke hoed wordt getoverd wij kunnen, naar mijn overtuiging, ons zelf geen nalatigheid verwijten.
Zo dat lucht op en nu verder !! 

Jan Rademaker

(voorzitter Atletiekvereniging AVA'70)

Geen opmerkingen: