zondag 13 maart 2011

Nieuw-Wehl 16e Fatimaloop - 7,5 km - 29,46 min - 1e Plaats M50

Na ongeveer 500 meter kom je langs de ronde stenen Korenmolen, de Bernadette

Echt lekker gaat het vandaag niet maar als je dan toch wint en zelfs ruim 2 en 3 minuten sneller bent dan de nummers twee en drie in je klasse dan valt het misschien allemaal nog wel mee. Mijn doel voor vandaag is om onder de 30 minuten te lopen en daar heb ik aan voldaan maar vanaf het begin zit de schwung er niet echt in. De eerste kilometer gaat in 3,51 minuten en dat is ongeveer 10 seconden langzamer dan dat ik eigenlijk wil. Af en toe staat er nog best wat wind en als je niet fijn loopt, heb je ook het idee dat je de wind meer tegen dan mee hebt.

Na enkele kilometers kom ik in een mooi groepje van 9 atleten te lopen en hoop ik dat het wat beter gaat. Maar ik bungel hier al snel aan het elastiek en even later, als Ger de Jong het tempo opvoert, moet ik ze zelfs allemaal laten gaan. Dan maar alleen verder en de 5 kilometer kom ik door in 20,23 minuten maar vanaf dit punt gaat het wat beter. Ik kan wat versnellen en haal zelfs een loper, Anne Wiggers, in. Ook zie ik dat Ad Som, de vader van Bram, nog achter me loopt en die eindigde vorige week in Winterswijk nog voor me.

Als ik weer terug in de woonwijk ben kan ik zelfs nog wat versnellen om onder het beoogde half uur te komen. Tevreden ben ik dus wel over mijn tijd, al is de afstand wat korter.




 Op het podium met Pieter de Lange uit Westervoort

Geen opmerkingen: