zondag 2 oktober 2011

Verslag van de 1e herfstloop in Wehl

Tijs Groen, winnaar op de 10 kilometer
Tijs Groen komt zeer dicht bij parcoursrecord in herfstloop Wehl
Door Benno Stevering
WEHL – De eerste aflevering van een serie van drie lopen in het kader van de Wim Lebbink Herfstloopcompetitie leverde op de tien kilometer een zeer snelle tijd  op voor Tijs Groen uit Zevenaar. Hij legde de afstand zondagochtend af in een tijd van 31.56 minuten. Het parcoursrecord stond echter op 31.52 op naam van Dennis Weijers, gelopen in 2006. Dat bleef net in tact.
Groen over zijn race: ‘’Het was vet zwaar in het bos ondanks dat ik relatief rustig wegging. Deze snelheid te kunnen lopen is puur afhankelijk van je physieke status die vandaag bij mij top was!. Goede prestaties zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het aanvangstempo en de weersomstandigheden. In Pannerden loop je bijvoorbeeld makkelijker een snelle tijd dan hier met het bos hierbij. Halverwege liep ik 16.06 minuten. De tweede ronde liep ik 15 tellen harder. Dennis Weijers had 31.52 minuten staan. Ik had niet  de intentie eronder te duiken, maar kwam er gelukkig wel heel dichtbij.  Uiteraard ben ik erg blij met dit resultaat.  Ik ben er ondertussen op ingesteld om te racen voor wat ik waard ben ongeacht wat de klok zegt. Dit seizoen evenaarde ik in augustus mijn pr met 3.48.64 minuten in het Belgische Leuven. Naast het hardlopen blijf ik ook veel gitaar spelen wat net zo leuk is. Ik richt me op de halve marathon van Doetinchem en de korte cross tussendoor. Verder zijn er in december nog wat  serieuze wedstrijden. Tot die tijd is het veel kilometers maken en lekker zweten.’’ 

Wouter Gijsberts uit Gaanderen is weer een aantal weken na afwezigheid aan het trainen geslagen. En niet zonder resultaat. Hij liep naar een uitstekende tweede klassering in 34.01 minuten. Edwin Wissema uit Didam die lange tijd tobde met een blessure werd derde in 34.15 minuten. Fred Keurntjes uit Zevenaar werd eerste veteraan bij de vijftig plussers in 35.31 minuten. Hiermee eindigde hij voor veertig plusser Marco Rutgers uit Doetinchem die 36.41 minuten noteerde. Rutgers verwees de vijftienjarige Timon den Houting uit Doetinchem naar de zesde plek. 

Els Moorman uit Doetinchem was content met haar eerste plek. Moorman noteerde 44.41 minuten.  Over twee weken start ze in haar derde marathon. Door gebruik te maken van een hartslagmeter zal haar prestatie in dienst staan van haar lichaam en niet gericht op een verbetering van haar record. Ingrid van Zolingen uit Aalten liep tegen de drukkende warmte in. Haar straffe tempo zorgde voor een tweede plek bij de vrouwen in 47.36 minuten. 

Michael van der Kroon uit Pannerden lag samen met Dirk-Jan Demkes uit Duiven op de vijf kilometer de eerste kilometer aan kop. Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk trok vervolgens samen met Van der Kroon door. Michael over zijn strijd: ‘’Met nog vierhonderd meter te gaan voor de finish was het Jeroen Reintjes die met dezelfde snelheid doortrok. Ik was een beetje boos op mezelf dat ik het gat niet kon dichten. Tijdens de laatste zondag ben ik weer van de partij. Ik richt me verder op de clubkampioenschappen 400 meter, de 7,5 tijdens de halve van Doetinchem en de Papendalcross voordat de Dijkencross in Pannerden weer start.’’

Winnaar Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk, was in supervorm ondanks een geringe training. ‘’In het bos probeerde ik het tempo hoog te houden. Michael is een echte 1500 meter loper en ik weet dat hij in de slotfase dikwijls wat over heeft. Ik voelde me fris en wilde daarom snel het onderste uit de kan halen. Ik ga wel voor de competitie hier in Wehl. Mijn werk en de maatschappelijke carriere hebben momenteel prio. De trainingseenheden zijn momenteel wat minder dan normaal. Vermeldenswaardig is dat ik op 23 oktober start met een beginnersloopgroep bij het Peeske.’’  Dirk-Jan Demkes van de Liemers moest genoegen nemen met een derde klassering in 16.19 minuten. Frank Reintjes van de Liemers noteerde 16.27 minuten als beste veertiger.  Gerard Tenback uit Zevenaar was met trots de snelste zestiger in 19 minuten. Veteraan Hein Moorman uit Doetinchem was de beste vijftiger met 18.23 minuten. 

Saskia Weinans uit Gendringen was absoluut de snelste vrouw met een tijd van 18.50 minuten. Zij liet duidelijk haar hakken zien en de concurrentie ver achter zich. Eline de Jong van De Liemers noteerde 20.15 minuten en werd tweede.  Bregje Sloot van de Liemers was met 20.21 minuten de derde dame. De eerste aflevering in het kader van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie trok in totaal 141 deelnemers. Pac-tu-Wehl kijkt vol enthousiasme uit naar de komende drie zondagen.
Wouter Gijsberts, Edwin Wissema en Fred Keurentjes - de nummers 2, 3 en 4 op de 10 kilometer

Geen opmerkingen: