zondag 2 oktober 2011

Wehl 1e Herfstloop 5 km - 19.04 min - 3e plaats M50

Tevreden gezichten na afloop van de 5 kilometer vlnr Marco van Rijs, Roel Somsen, Chantal Posthumus en Geert Wevers
Als we om 8.15 uur vanaf de Hamelandbaan in Aalten vertrekken is het zicht op sommige plaatsen niet meer dan 100 meter maar dat betekend vaak wel, dat het erg mooi weer als de zon éénmaal door het wolkendek heengebroken is. Met de start om 9.45 uur is dat inderdaad het geval en is het heerlijk weer om een wedstrijd te gaan lopen. In de eerste bocht na de start rijden er ineens twee auto's op het parcours waarvan er één ook nog linksaf wil slaan waar veel atleten hun weg al gevonden hebben. Gelukkig loopt het allemaal goed af en heeft de stichting Pac Tu Wehl, dat dit jaar haar 35 jaar jubileum viert, verder alles weer prima voor elkaar.

Het is altijd een snel parcours in Wehl en ik wil dan ook proberen of ik in de buurt van mijn persoonlijke record 50+ kan komen. Dat staat op 19.13 minuten en de laatste weken ben ik al een paar keer dicht bij geweest. In de eerste kilometers gaat het nog niet erg gemakkelijk en kan ik de benen van de clubkampioenschappen van AVA'70 van de dag ervoor nog goed voelen. Toch blijf ik aardig op mijn positie lopen en wordt ik niet door veel atleten voorbijgegaan.

Ik heb het idee dat ik op de 5e plaats in mijn leeftijdsklasse loop want Hein Moorman, Rein Derksen, Hans Metzemaekers en Gerard Tenback lopen voor me en Ger de Jong net achter me. Later blijkt in de einduitslag dat Rein en Gerard in een andere leeftijdscategorie mee doen. Dat valt dus mee en als ik weer in de straten van Wehl kom staat de klok uit en met een snelle blik op mijn horloge zie ik dat ik net boven de 19 minuten uit kom. Zo snel heb ik als 50 jarige nog niet gelopen.Om voor het klassement mee te doen moet ik nog minimaal één keer in Wehl lopen.

uitslagen

site organisatie
Al stond het gezicht voor de wedstrijd nog wat gespannen!

3 opmerkingen:

Geert zei

Fons en Annet, jullie hadden het allemaal weer, samen met de andere vrijwilligers, prima voor elkaar.

Het is altijd een gezellige, kleinschalige loop in Wehl.

Gerrit Heersink zei

Prachtig weer, mooi parcours en ook nog lekker onder de 20min gelopen; wat wil je nog meer?

rob zei

Goed gedaan allemaal in wehl,mooie tijd Geert nu hetzelfde proberen in Wesel.