woensdag 17 oktober 2012

Training naar Varsseveld

De slagboom met de mooie tekst: "Ruris silentio salubri sacrum"
Een aantal keren per maand, als ik geen auto tot mijn beschikking heb, loop ik hard naar of van mijn werk in Varsseveld. In de afgelopen maanden ben ik zo al door verschillende buurtschappen (Barlo, Dale, IJzerlo) en de natuurgebieden (de Vennebulten en 't Goor) gekomen. Vandaag pak ik de buurtschap Lintelo en via de Sondernweg en de Akkermateweg loop ik bij de boerderij van de familie Eeltink het erf op. 

Een aantal maanden geleden was hier nog een goed begaanbaar pad maar nu moet ik enkele malen over een gespannen (prikkel)draad stappen. Ook aan beide kanten van de onbewaakte overweg is zelfs draad gespannen. Het gaat allemaal nog net maar ik denk dat we hier over een jaar niet meer kunnen lopen. Op de Gendringseweg sta ik even stil bij een kleiwagen die daar in de berm geparkeerd staat, een mooi gezicht.

Na honderd meter loop ik de Groot Heinenweg in en iets verder trekt een hekwerk mijn aandacht. Met name de tekst "Ruris silentio salubri sacrum" op de slagboom maakt mij nieuwsgierig en ik kan het allemaal niet zo gauw plaatsen. Ik ga verder en sla linksaf de Varsseveldsestraatweg op en blijf het fietspad bijna twee kilometer volgen. Bij de kwekerij van Helmink sla ik rechtsaf de Pasdijk op en steek het bruggetje over naar de Vossenbulte, de Boven Slinge laat ik tot aan de Twenteroute aan mijn linkerhand liggen. 

De hele route ben ik, met uitzondering van de drukke Varsseveldsestraatweg, nog heel weinig mensen tegengekomen. Op de splitsing van de N318 en de N18 sla ik bij de verkeerslichten linksaf in de richting van het Varsseveldse centrum.Via de Hiddinkdijk en de Spanjerweg kom ik bijna vijf kwartier later op mijn werk aan.

Na een heerlijke douche begin ik met een fris hoofd aan mijn werkzaamheden. "De stilte van het platteland is heilzaam voor de geest" is de letterlijke vertaling van de Latijnse spreuk op de slagboom en ik kan me daar na afloop van mijn training goed in vinden!
De kleiwagen aan de Gendringseweg
De route die ik heb gelopen

2 opmerkingen:

Marco zei

Mooi geschreven Geert!

Jelle zei

dat lijkt mij een mooie route geert
gaan wij een keer met zijn 2 hardlopen als we alle bij tijd genoeg hebben