zondag 21 oktober 2012

Verslag van de 3e Herfstloop in Wehl

De drie Wim Lebbink Herfstlopen zitten er weer op
Jos Sasse superieur op tien kilometer in Wim Lebbink herfstloopcompetitie

Parcoursrecord voor Reintjes op vijf kilometer

Door Benno Stevering

WEHL – Het Wehlse bos lag er zondagochtend goed bij voor het realiseren van snelle tijden. Jos Sasse uit Harreveld was superieur tijdens de derde editie van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie. Hij kreeg op de tien kilometer de 51-jarige Fred Keurntjes uit Zevenaar mee. Sasse -  zelf vier jaar ouder – heerste als in tijden van weleer en won in 34.36 minuten.  Voor Keurntjes,  die vorige week meer kracht had, was het tempo te hoog en moest genoegen nemen met 35.08 minuten als tweede. Net als Sasse streeft de veteraan volgend jaar naar een tijd rond de 34 minuten.

Jos Sasse gaf aan wel hard te trainen momenteel, maar niet te zwaar. ‘’Wel moest ik ook afzien, heb me volledig gegeven! De eerste ronde ging in 17 minuten. Ik ben net voor de vakantie weer begonnen met veel trainen, mijn doel is om volgend jaar onder de 34 minuten te lopen. In de Kanonsloop te Groenlo werd ik tweede achter Eddy Lamers. Toen liep ik vermoeider en niet zo lekker als nu.  Het crossseizoen begint zo weer. Het is dan werken aan je coördinatie en het langere werk. Voor mij is het belangrijk mijn trainingsarbeid vast te houden. ‘’ Ronald Besselink uit Ugchelen wilde sneller dan vorige week en  liep zich naar een derde plek, maar moest er na vier kilometer af. Vanwege zijn inspanningsastma is het soms hard werken om het tempo voorin vast te kunnen houden. Ronald gaf aan zolang hij er bij zat dat hij goed liep. Je moet je door het dooie punt heen kunnen lopen anders krijg je het alleen maar zwaarder. 

Sandra Huntink uit Drempt legde beslag op de eerste plek bij de vrouwen op de tien kilometer. ‘’Ik was platgestoken door wespen. Daardoor kon ik de eerste twee keer niet meedoen hier in Wehl.  Zondagochtend kon ik in de tweede ronde weglopen van Ingrid en verder doortrekken. Onlangs werd ik nog tweede in het Engelse Harwich bij de Coveryrun. Als lange afstandloopster loop ik ook mee bij de halve marathon van Doetinchem en over twee weken wacht de marathon van Terschelling.’’ Ingrid van Zolingen uit Aalten werd zondagochtend weliswaar tweede, maar won wel het eindklassement bij de vrouwen. ‘’Sandra liep snel, maar vormde voor het klassement geen bedreiging voor me! Het verschil was gering, maar ik had ook niks te verliezen. Ik mag dik tevreden zijn!’’. De Zelhemse Aukje van Egteren maakte progressie en werd derde in 48.05 minuten. 

De vijf kilometer werd een spannende strijd tussen Michael van der Kroon, de winnaar van de eerste aflevering en Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk. Reintjes liep zes tellen sneller dan het parcoursrecord in Wehl, gelopen door Dennis Weijers in 15.20 minuten in 2006. Hij liet de klokken stil staan op 15.14 minuten. ‘’Ik train nu bij Greta Koens, bij de nationale selectie. In de eerste 500 meter wist ik van Michael weg te lopen. Met deze winnende tijd ben ik erg blij, vooral omdat ik zelf vrij ontspannen lopend de wedstrijd had gemaakt. Mijn grote doel is om straks een mooie tijd neer te zetten bij de Montferlandrun’’. Van der Kroon die eindigde als tweede in Wehl op de vijf kilometer en het eindklassement won verbeterde zijn eigen record met een seconde. ‘’Ik heb een goede race gelopen, wilde me niet opblazen maar toch werd het gat op Jeroen groter.’’ Remco van Hal uit Wehl werd tweede bij de senioren. 

Lisa te Molder uit Zieuwent won de strijd bij de vrouwen voor Els Moorman van Argo uit Doetinchem in 19.33 minuten. Lisa: ‘’Na mijn knieoperatie heb ik er een half jaar uitgelegen. Ook ondervond ik last van een bijholteontsteking. Ik mistte de persoonlijke begeleiding en train sinds kort onder de hoede van Jos Sasse. Mijn ultieme doel is om  uiteindelijk een goede marathonloopster te worden. Ik controleer mijn eigen tijden en daarmee een type loopster die goed alleen kan trainen.’’ 

Zestiger Willy Gunsing uit Zevenaar liep zowel de vijf als de tien kilometer mee en won het eindklassement over vijf kilometer voor de oudste deelnemer, Guus Schmitz uit ‘s-Heerenberg. Hans Metzemaekers van Argo werd de snelste vijftiger voor Jos Slutter uit Varsselder. Veertig plusser Erwin Heister uit Terborg werd winnaar in zijn categorie over vijf kilometer. Achter hem eindigde Edwin Robat uit Doetinchem als tweede. 

Fons Nieuwenhuis van de organiserende Stichting Pac-tu-Wehl reikte na afloop van het evenement de prijzen uit in het kader van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie. Er was prijzengeld aangeboden door easy running voor de eerste dame en eerste heer op de vijf en de tien kilometer. De Wim Lebbink Wisselbeker 2012 ging dit jaar naar Fred Keurntjes uit Zevenaar. De twee snelste tijden op de tien kilometer over drie wedstrijden opgeteld waren van Keurntjes. Het organiserende Pac-tu-Wehl kreeg 239 deelnemers aan de start.                                                               

Geen opmerkingen: