zondag 7 oktober 2012

Verslag en foto's van de 26e Kanonsloop in Groenlo

Net voor de start
AVA'70 atleten actief bij Kanonsloop in Groenlo

door Frank Roos

Zondag vond de 26e editie plaats van de Kanonsloop in Groenlo. Een heerlijk herfstzonnetje en een lekker briesje zorgde voor uitstekende omstandigheden om te (kunnen) knallen. Het parcours slingerde door rand van het vestingstadje en had een lengte van 5 kilometer met start en finish bij de muziekkoepel aan de gracht. Na de jeugdloop was het om kwart voor twaalf de beurt aan de senioren voor hun wedstrijd over 5, 10 of 15 kilometer. Er verschenen 277 atleten en atletes aan de start, waaronder een zevental “ AVA`70-kanonnen.” 

Bij de 5 kilometer was Hans Jentink, inderdaad de broer van, de enigste mannelijke clubgenoot en hij finishte op de 20e plek met een goede tijd van 20,29 minuten. Jolanda Hubers en Mirande Jansen gaven tevoren aan, dat ze Wehl hadden laten schieten, omdat de vorm wat later op de dag vaak beter is. Ze hadden gelijk, want met snelle tijden van respectievelijk 27,05 minuten en 27,42 minuten hielden ze woord en waren uiteraard content met hun prestatie. Marlous Daniels kreeg vleugels van de fanatieke aanmoedigingen van Anton en Hermien, die ook toevallig Daniels blijken te heten en klokte een tijd, die net iets boven de 30 minuten uitkwam (30,12 minuten). Overigens konden ook de overige AVA`70-leden rekenen op de vocale steun van bekenden uit Aalten en Lievelde. Ook trainer Theo Stronks was naar “de Slag van Grolle” gekomen om de prestaties van de geelhemden te beoordelen…. en hij zag dat het goed was. 

Bij de run over 10 kilometer, nestelde Bjorn Demkes zich direct in de voorste geledingen. De kersverse clubkampioen had wat last van stramme spieren, zo liet hij tevoren weten, maar daar was in de wedstrijd weinig van te zien, misschien voor hem wel te merken. Met een hele knappe tijd van 36,15 minuten belandde hij net niet op het podium, maar de vierde plaats was het maximaal haalbare en daar was Bjorn dan ook zeer tevreden mee. Frank Roos had zich ten doel gesteld om weer eens een keer onder de 40 minuten-grens te lopen en hij slaagde in die opzet(38,12 min.). Heidi Jentink had een week eerder tijdens de Posbankloop al aangetoond in goeden doen te zijn en leverde ook bij de Kanonsloop een prima prestatie. De snelle tijd van 43,50 minuten bleek goed te zijn voor het podium en wel op de 2e plaats. De eerlijkheid gebiedt overigens wel te zeggen, dat met name het parcours van de 10 kilometer aan de krappe kant was en ruim 200 meter tekort bleek te zijn. Desondanks tevreden gezichten in het AVA`70-kamp: het weer was lekker, de sfeer zelfs prima en ook de prestaties waren goed te noemen!




Frank Roos (nr.465) en Jozo Vulic
Jolanda Hubers (nr.151)

Geen opmerkingen: