maandag 31 december 2012

Oudejaarsloop AVA'70 2012

De jeugd van AVA'70
SFEERVOLLE AFSLUITING VOL SPORTIVITEIT EN HILARITEIT!!

door Frank Roos

Op maandag 31 december beleefde AVA`70 de afsluiting van 2012 en de belangstelling voor deze laatste activiteit was groot te noemen. Voorzitter Jan Rademaker begon de middag rond 13.00 uur met een welkomstwoord. Hij blikte kort terug op 2012, dat in alle opzichten een uitstekend jaar voor de club was. Het ledental groeide door tot boven de 400, de nieuwe accommodatie zal in 2013 gerealiseerd worden en de door AVA`70 georganiseerde wedstrijden mochten zich verheugen in een grote belangstelling. De trotse preses gaf daarbij aan, dat de inzet van vrijwilligers uiterst belangrijk is en bedankte iedereen, die in 2012 zijn steentje heeft bijgedragen, in welke vorm dan ook. Het luide applaus na de woorden van Jan Rademaker gaven de saamhorigheidsgevoel binnen de vereniging duidelijk weer.

Hierna was het tijd voor het sportieve gedeelte van de oudejaarsactiviteit. De jeugd dook het bos in, waar een leuke foto-speurtocht werd georganiseerd. De volwassenen gingen op pad voor de laatste duurloop van het jaar. Na het gezamenlijke eerste gedeelte, splitsten de groepen zich onderweg en liep een ieder de slotkilometers van 2012.

In het (te kleine) clubgebouw was intussen alles al in gereedheid gebracht voor de Oudejaarsborrel en een nieuw programma-onderdeel, het Rad van Fortuin. Deze activiteit was omgedoopt tot het Foute Prijzenfestival en de organisatie had de leden opgeroepen om zelf de prijzentafel te vullen. Nou, dat heeft men geweten, want er kon bijna een winkel worden begonnen. Meer dan 100 artikelen werden er meegebracht en daar zaten waarachtig fraaie topstukken bij, die de aanwezigen bijzonder nieuwsgierig maakten. De loten gingen grif van de hand en in een mum van tijd was men elke ronde de nummers kwijt. Ingrid van Zolingen zorgde ervoor dat de prijzen nog meer cachet kregen, door er een zeer deskundig waarde-oordeel aan te geven. Dit was extra belangrijk bij de geschenken, die de naam eigenlijk niet mochten dragen. Maar juist deze prullaria zorgde voor de nodige hilariteit en de temperatuur steeg, evenals de sfeer naar grote hoogte.

Om niet helemaal op te gaan in de groeiende euforie, werd er een extra onderdeel aan het toch al volle programma toegevoegd. De kledingcommissie, die achter de schermen al enige tijd bezig was met het zoeken naar een nieuw wedstrijdshirt, kwam met een zeer heugelijke mededeling. Na het nodige voorwerk kon het nieuwe AVA`70-tricot, juist op deze toch al bijzondere dag, worden gepresenteerd en Jolanda Hubers toonde zich hierbij een waardig model. Een luid applaus van de zaal was haar deel. Overleg met directeur Willy Heinen van Intratuin Bredevoort  zorgde er voor, dat er een fors gedeelte door de hoofdsponsor wordt bijgedragen bij de aanschaf van het shirt, waardoor de prijs rond de 20 euro zal uitkomen. Uiteraard werd de aanwezige Willy Heinen voor dit gulle gebaar enorm bedankt middels een zittende ovatie van de aanwezigen, in de inmiddels bloedhete kantine.

De sfeer steeg nog verder doordat besloten werd net zolang door te gaan met het uitdelen van de Foute Prijzen, totdat iedereen met een fijn cadeau naar huis kon gaan. Er waren natuurlijk geluksvogels bij, die met maar liefst 4, 5 of 6 snuisterijen op de fiets klommen, maar iedereen gunde elkaar het beste, dus ook dit! Na afloop van de zeer geslaagde laatste AVA`70-activiteit van het jaar waren er alleen maar winnaars. Niemand ging met lege handen naar huis, de sfeer was meer dan prima en de opbrengst van het Foute Prijzenfestival was zeer verheugend: 533,00 euro, bestemd voor de inrichting van het nieuwe clubgebouw. Als 2013 voor AVA`70 net zo mag verlopen als de afsluiting van 2012, dan zit het wel goed!!!

Klik op de link voor de foto's

Veel deelname aan de oudejaarsloop
De atleten die meer dan 10 kilometer liepen!

2 opmerkingen:

Davy zei

Weer een leuk verhaal gemaakt van ook een hele gezellige middag. Allemaal de beste wensen voor 2013

Marco zei

Allemaal de beste Wensen!