zaterdag 9 maart 2013

Nijverdal 2e Salland Trail 25 km - 2:47:21 - 232e plaats

Salland Trail 2013
Vandaag staat er weer eens een trail op het programma, een wedstrijd waar ik altijd graag aan mee doe. Niets geen wedstrijd spanning of tijden maar lekker lopen door en genieten van de prachtige natuur. Omdat ik dus toch niet op een kwartiertje meer of minder kijk, heb ik met Ingrid van Zolingen en Marco van Rijs afgesproken om met hen mee te lopen. Het is hun eerste trail terwijl het voor mij al weer de vijfde is.

De 25 kilometer die we moeten lopen liggen ten noorden van de plaats Nijverdal en de echte die-hards (onder andere Henrie) mochten er nog een lus over dezelfde afstand bij aanknopen dat meer zuidelijk lag. 
Het parcours is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar, alleen kregen we op het laatst nog een toetje doordat we door de kuil (het Ravijn) mochten, vorig jaar ging het nog om de kuil heen.

Waar de thermometer eerder in de week nog een zomerse temperatuur van 15 graden aangaf, bleef die nu met wat motregen steken op een graad of vier. Maar het mag onze pret niet drukken, we hebben onderweg veel plezier met elkaar gehad en we namen soms ruim de tijd om een fotootje te maken. De Salland Trail is twee jaar geleden voor het eerst georganiseerd door Bertus van Elburg, die ik ken van een hardloopforum op internet. Toen was het een prachtige aanvulling op de trail kalender, inmiddels is deze in Nederland ook al redelijk goed gevuld.


Na de start blijkt al vrij snel dat het eerste gedeelte van het parcours vrij zwaar is door de vele regen van de afgelopen dagen. Het water is nog niet overal in de bodem getrokken waardoor er soms door de modder gelopen moest worden en er af en toe aardig wat geglibberd wordt. 
De organisatie van vandaag was super, hulde aan alle vrijwilligers die soms uren in de kou hebben gestaan. Halverwege de route was een verzorgingspost die rijkelijk gevuld was. Vlaai met slagroom, fruit, snoep en verschillende soorten frisdrank, we hebben er even lekker de tijd voor genomen. 

Aan de finish staat Bertus ons met een brede grijns op te wachten en wordt iedereen persoonlijk door hem gefeliciteerd met het behaalde resultaat. In het plaatselijke zwembad hebben we even later het laatste zweet en modder achtergelaten om daarna in de kantine te gaan genieten van een drankje en een best bord patat! Ik heb voor het laatst bijna drie uur gelopen met de marathon van Rotterdam in 1995 maar veel last en spierpijn heb ik van deze trail gelukkig niet gehad. Het was een erg geslaagde zaterdag en wie weet gaan we er volgend jaar wel met nog meer AVA'70 leden naar toe. Ik heb zaterdag 8 maart 2014 alvast met potlood in mijn agenda genoteerd!
Met Marco en Ingrid, halverwege bij de verzorginspost
De finish, Marco en Ingrid hebben de smaak van een trail ook te pakken!

5 opmerkingen:

Geert zei

Van de tijd van de klok mag een kwartier afgehaald worden, doordat de 50 kilometer lopers eerder weg starten. Marco, Ingrid en de anderen het was weer een erg leuke dag!

ingrid zei

ik ben nog aan het nagenieten, op naar Belgie.......Marco????

Marco zei

Mooi verslag Geert, het was ook een prachtige dag met ons allen. Je kunt op deze foto wel goed zien wie er als eerste en laatste over de finish kwam.

Rohalt zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Geert zei

Rohalt er komen er ook zeker weer een aantal van AVA'70, ik hoorde ze er van de week op de training al over hebben.