maandag 25 maart 2013

Uit de oude doos Sponsorloop voor een nieuw clubhuis

Leden van AVA’70 namen deel aan een sponsorloop en brachten zo geld bij elkaar voor het nieuw clubhuis


De voorbereidingen voor de sponsorloop, die zaterdag 30 maart a.s. plaatsvindt op de accommodatie bij AVA`70, is intussen in volle gang. Achter de schermen wordt er het nodige werk verzet om alles in goede banen te leiden en er een gezellige dag van te maken. Ook in 1992 werd er een sponsorloop voor de bouw van een nieuw clubhuis georganiseerd. 

De door atletiekvereniging AVA’70 georganiseerde sponsorloop op Oudejaarsdag 1992 heeft ongeveer 7.200, - gulden opgebracht. Bijna vijftig jonge en oudere lopers liepen het zweet in hun sokken om maar zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor de bouw van een nieuw clubhuis op de Hamelandbaan.

Nadat de jongeren een half uur hadden gelopen, was het de beurt aan de ouderen. In de meest vreemde uitmonsteringen nam men deel aan de sponsorloop waarbij het eerder leek alsof het om een carnavalsoptocht ging. De bekende lopersfamilie te Brake heeft zich nogal ingespannen. Jan te Brake senior liep twee ronden achterstevoren en bracht zo een flink bedrag in het laatje van de penningmeester. Jan te Brake junior bracht een record bedrag aan sponsorgelden bij elkaar, hij liep in één uur 1.592, - gulden bijeen.

Ondanks het koude weer was gezelligheid troef op de Hamelandbaan. Met glühwein bleef de stemming er goed in. Met het bijeengelopen bedrag is een begin gemaakt met de financiering van een nieuw verenigingshuis dat het sterk veroudere clubhuisje moet vervangen.

Wie kent er mensen op de foto?

5 opmerkingen:

Gerrit Heersink zei

Nr 155- is dat niet Andre Bleumink:)?

Gerrit zei

Volgens mij heeft deze foto al eens op je site gestaan. :)

Ik herken Lienke, Laurens, Björn, Jan Jaap, Henk, Ronnie, Benno, Christaan en Aline.

Andre zei

Haha Gerrit, je dacht me te herkennen aan mijn zonnebril? Ik liep in die tijd al wel hard, maar ook toen niet bij AVA ;-)

Henk Lammers zei

Links naast nr 155 zie ik mezelf staan, de sweather met cappuchon had ik wel eens aan in de marathon van R. met een banaantje in de muts: vreselijk wat een bende werd dat (geschikt voor babyvoeding)

Geert zei

Dat verhaal had ik nog nooit gehoord Henk, hoe bedenk je het?