zondag 1 september 2013

Borken (D) 7e Burglauf 5 km - 19,35 min - 1e plaats M50

De start van de 5 kilometer

Voor de wedstrijd komen de 58 jarige Reinhard Rohra en Andreas Soppe, bij me en eerstgenoemde vraagt aan mij of ik hier al eens eerder mee gedaan heb. Hij heeft het gevoel dat we samen al eens op het podium hebben gestaan tijdens de Burglauf in Borken en dat hij me daarvan nog terug kent. Dat heeft hij goed gezien want drie jaar geleden won ik hier de Burglauf over 5 kilometer en werd hij derde. We praten met zijn drieën wat over de wedstrijd en wensen elkaar succes toe. Zie ook het verslag van 2010

De start is om 14.15 uur en we stellen ons op tussen twee bomen. Als ik zo om me heen kijk lijken de atleten steeds jonger te worden of zou dat aan mij liggen? Er wordt afgeteld en dan lopen we direct in de richting van de Burg, om daarna de straten en het buitengebied van het kleine plaatsje in te gaan. Voor de wedstrijd heb ik de ronde al een keer gelopen, dus ik weet wat me te wachten staat.

Bij de doorkomst na 2,5 kilometer lig ik op een zevende plaats en dat zal ook zo blijven. Ik wordt weliswaar nog door iemand ingehaald maar kan er zelf ook nog eentje pakken. Het begint weer wat fijner te lopen en de vorm begint ook langzaam terug te komen. Ik zet weer een tijd neer van onder de 20 minuten en daar ben ik erg tevreden over.

De eerste zes van het klassement van de vijf kilometer zijn allemaal jonger dan 18 jaar en dan is het niet gek dat je daar als 52 jarige net achter komt, zo hoort het in principe ook te zijn. Na de wedstrijd beloven Andreas en Reinhard om ook eens een keer in Nederland te gaan lopen. Ik zal ze ongetwijfeld nog eens tegen komen!


Andreas Soppe, Reinhard Rohra en Geert Wevers




Geen opmerkingen: