zaterdag 7 september 2013

Varsseveld 3e Kramp Run 5 km - 19.34 min - 47e plaats

Cliënten en collega's van Estinea
Met de Kramp Run in Varsseveld staat voor mij al de tweede wedstrijd van deze week op het programma. Deed ik zondag tijdens de Burglauf in Borken (D) 19.35 minuten over de 5 kilometer, in Varsseveld loop ik een seconde sneller (19.34 minuten). Het gaat allemaal weer iets beter en de kilometertijden worden ook weer wat constanter.

Om klokslag half vijf verzamelen we ons, met collega's en cliënten van Estinea, op de Houtdreef in Varsseveld. Na het uitdelen van de startnummers en de shirtjes, wandelen we met 16 personen naar de start. Het is al gezellig druk in het dorp en rond de kerk is een prachtig decor gebouwd. We lopen ruim een kilometer warm, kijken nog even naar de jeugdlopen en begeven ons naar het startvak. Ik kan me van vorig jaar nog herinneren dat we hier in de warmte als 'haringen in een ton' stonden maar dit jaar hebben ze het beter voor elkaar. Toch zorg ik er wel voor om niet midden in het startvak te gaan staan, om de situatie van vorig jaar te voorkomen.

Na het startschot trekt het lange lint van atleten richting de bedrijven van de Svedex en Kramp, om dit jaar voor het eerst door beide fabriekshallen te lopen. Over het pad langs de monumentale boerderij 't Hofshuus gaan we de woonwijk en daarmee ook het dorp weer in. Het rondje om de kerk maakt deze wedstrijd extra speciaal. Honderden toeschouwers staan hier achter de dranghekken om hun bekenden aan te moedigen en de sfeer is hier dan ook uitstekend.

De eerste ronde kom ik in 9.55 minuten door, terwijl de tweede ronde 15 seconden sneller gaat, al is deze dan ook bijna 200 meter korter. Als deze mooie wedstrijd er weer op zit, begint het wat te regenen maar onder de verwarmde zonneschermen op het buitenterras van de plaatselijke kroeg is het nog goed toeven. een prachtig evenement zit er weer op!
Na mijn wedstrijd loop ik nog even de laatste kilometer met Michel mee, knap gedaan Michel!

1 opmerking:

Jelle zei

mooie je foto geert
mooi voor het tuin huisje zo